Vigtige vitaminer og mineraler til hunde

Vigtige vitaminer og mineraler til hunde

Hunde kræver en række forskellige mineraler og vitaminer for at være sunde. Den bedste måde at tilvejebringe disse næringsstoffer er gennem mad, men ikke alle hunde spiser nok eller har mulighed for at indtage en kost, der opfylder deres ernæringsbehov.


Mineral- og vitamintilskud er undertiden nødvendige for syge, undervægtige hunde, gravide eller ammende mødre, voksende hvalpe, ældre med faldende appetit osv.


Korrekt tilskud hjælper med at opretholde et godt helbred i disse tilfælde. Desværre findes der mange forskellige kosttilskud på markedet i dag, så det kan være svært at vide, hvilken type der er bedst for din hund. Du bør dog ikke have problemer med at finde en, der passer til din hvalps behov med de rigtige oplysninger!

Mineral- og vitamintilskud

Mineral- og vitamintilskud er de primære elementer i enhver hunds kost. Hvis der er et afbalanceret indtag af mineraler og vitaminer, som hunden tager, vil den leve et langt og sundt liv, og dets immunitet vil derfor ikke blive forringet på nogen måde. Det betyder, at den er større modstandsdygtig over for forskellige sygdomme.

Dyreejere skal være opmærksom på vigtigheden af, at vitamin A, D, E og K er fedtopløselige vitaminer, mens de andre vitaminer er vandopløselige. Vitaminer som thiamin, cyanocobalamin, pyridoxin og pyridoxin er til nervesystemets funktioner. Utilstrækkeligt A -vitamin kan føre til natblindhed samt hudlæsioner. Mangel på D -vitamin kan forårsage svaghed og blødgøre knogler.

Disse spørgsmål konfronteres hele tiden af ​​dyreejere. En af dem er, at A -toksicitet kan forekomme, når man fodrer dem i store mængder, f.eks. Vitamin D. Derfor bør du fokusere på dette, når du fodrer disse vitaminer til dine hunde. Tran udvundet af visse fisk er rig på A -vitamin og fantastisk til hjørnetænder.

Hver hund kræver muligvis ikke tilskud af vitaminer eller mineraler for at forblive sund i nuet, men det er vigtigt at sikre deres sundhed på lang sigt. Hvis de bliver syge, ældre eller endda meget unge uden korrekt ernæring, er kosttilskud nødvendige for at opretholde deres helbred. Men det er vigtigt at følge dyrlægernes anvisninger i denne henseende.

Hvis kæledyr fodres med frossen fisk, er det muligt, at de oplever konstante vitamin B1 -mangler, og derfor skal disse hunde fodres specifikt B1. Desuden kan mineraler, der ikke er korrekt suppleret, resultere i sygdomme, og som sådan bør dyrlæger informeres om tilskud af vitaminer eller mineraler.

Mineraler som calcium, magnesium, zink, mangan, jern, kobber osv. Diskuteres mere fremtrædende sammen med kalium og natrium. For eksempel kan zink forbindes til hudens sundhed, mens kalium er forbundet med muskler, og calcium og fosfor er relateret til knoglesundhed.

Men hvis du fodrer din hund med oksekød, kylling eller fårekød ud over de nødvendige grøntsager, kan det kunstige tilskud af vitamin- eller mineraltabletter reduceres betydeligt. Tilskud bør dog overvejes, hvis du ikke er i stand til at opretholde en sund kost, som det sker for mange hunde på grund af flere årsager.

Det er vigtigt at huske, at ikke alle kosttilskud er skabt ens. Nogle kan være mere gavnlige end andre for din hund, afhængigt af hvad han har brug for og kvaliteten af ​​hans kost, så det er bedst at tale med en dyrlæge, før du køber noget mineral- eller vitamintilskud til dem.

Men bare rolig! Vi har også masser af sunde muligheder i vores butik, når det kommer til hundefoder - tag et kig på, hvordan vi kan hjælpe dig med at finde den perfekte ved at tjekke denne liste over dyrefoder lige her.