Tør kontra konserves til hunde | Hvad er det bedre valg?

 

Tør kontra konserves til hunde Hvad er det bedre valg?

Det kan være en vanskelig opgave at vælge den rigtige madfoder til din hund. Når du træffer denne beslutning, er der så mange faktorer at overveje, herunder omkostninger og hvor meget tid du skal bruge på at forberede måltider hver dag. Udover disse to hovedpunkter er der også en debat om tør vs dåsemad, der har været i gang, siden dyrefoder først blev tilgængelig i 1940'erne.

 

Begge sider har deres fordele og ulemper, som vi vil diskutere nedenfor, men i sidste ende kommer det ned på, hvad der fungerer bedst for din specifikke situation og præferencer fra både mennesker og kæledyr, der er involveret i fodringsprocessen. 

 

Inden du beslutter dig for mellem tørt eller dåsefoder til hund, skal du tage dig tid til at tænke over alle disse faktorer, fordi de på en eller anden måde kan påvirke dit valg!

 

Hunde er kødædende, hvilket betyder at de spiser kød. De har en meget høj metabolismehastighed, der kræver, at de indtager store mængder protein dagligt. Det betyder, at deres kost hovedsageligt bør bestå af animalske proteinkilder som oksekød, kylling, fisk, lam, svinekød, kalkun osv.

 

Det er dog ikke altid muligt at fodre disse typer mad på grund af allergi hos nogle hunde. I dette tilfælde kan du vælge mellem forskellige alternativer som sojabaserede produkter, vegetariske kostvaner,

 

Det bedste foder til hunde er et, der dækker alle deres ernæringsbehov og hjælper med at holde dem sunde. 

 

Når du vælger et hundefoder af god kvalitet, er det vigtigste at sikre, at det indeholder nok næringsstoffer, så han ikke bliver syg. Der er mange mærker derude, men hvilke fungerer godt med kæledyr? Her vil vi se på, hvad der udmærker fremragende hundefoder, og hvordan du vælger det rigtige mærke til din lodne ven. 

 

Hvad er et kæledyrsfoder af god kvalitet? 

To hoved ting afgør, om en bestemt type mad fungerer godt: ernæring og ingredienser. Ernæring refererer til antallet af vitaminer, mineraler, aminosyrer, kulhydrater, fedtstoffer, fibre, vand og andre stoffer, der findes i hver portion. Ingredienser refererer til de specifikke komponenter, der bruges af producenterne til at skabe produktet. 

 

Disse omfatter kød, korn, grøntsager, frugter, olier, urter, krydderier, konserveringsmidler, farver, smagsstoffer og mere. Hvis en virksomhed kun bruger naturlige ingredienser, er chancerne for, at maden er specielt formuleret til dyr.

 

På den anden side, hvis en producent tilføjer kunstige tilsætningsstoffer til sit produkt, kan det være skadeligt for dit kæledyr. Det er også værd at bemærke, at visse racer kræver særlige kostbehov. For eksempel har hvalpe brug for ekstra kalorier, mens ældre hunde har en tendens til at tabe sig hurtigere end andre. 

 

Valg mellem tør og våd hundefoder

Når du leder efter nyt hundemad, skal du først beslutte, hvilken slags hund du ejer. Skal du købe tørfoder eller dåsefoder til hunde? Vælg derefter et passende mærke baseret på dit valg.

 

Du finder masser af muligheder online, hvor du kan sammenligne priser og læse online anmeldelser om forskellige mærker. Nogle virksomheder tilbyder gratis prøver, før de foretager køb.

 

Andre giver rabatter på bulkordrer. Sørg for at tjekke udløbsdatoen på pakken, da friskhed også betyder noget!

 

Hvis du køber tørfoder, kan du overveje at fodre din hund med forskellige slags måltider i løbet af ugen. På den måde ender du ikke med at skulle gå igennem besværet med at blande flere forskellige slags mad hver gang du tilbereder aftensmad. 

 

Tørfoder til hunde kommer i både små poser og større beholdere. Når du handler efter pålidelige fødevaremærker, skal du prøve at undgå dem, der udelukkende er fremstillet af majs, fordi de ofte forårsager fordøjelsesproblemer hos hunde. 

 

Vælg i stedet for kornfrie formler, der bruger ægte kød i stedet for forarbejdede fyldstoffer. Husk også at overveje størrelsen på din hund, når du køber en pose mad. Mindre racer som Chihuahuas spiser normalt mindre pr. Måltid sammenlignet med store racer som f.eks. Store danskere.

 

Hvis du vælger at fodre din hund vådfoder, bør du altid købe råfoder frem for tilberedt mad. Dette sikrer, at din hvalp får alle de nødvendige næringsstoffer uden at blive udsat for potentielt farlige bakterier.

 

Råkost findes i tre grundlæggende former: frossen, frysetørret og dehydreret. Hver metode giver fordele frem for den anden, afhængigt af dit budget og dine livsstilspræferencer.  

 

Frosset er sandsynligvis den mest overkommelige løsning, men kræver køling, hvilket gør dette til en upraktisk løsning for mange mennesker. 

 

Frysetørrede fødevarer skal ikke opbevares kolde, så de gør dem lettere at opbevare ved stuetemperatur. Dehydreret mad betragtes som den bedste løsning på grund af deres lange holdbarhed og lette opbevaring.

 

Disse fødevarer skal dog opbevares korrekt for at forhindre tab af fugt.

Den sidste ting, du vil bekymre dig om med hensyn til at vælge en kost af god kvalitet, er prisen.

 

Selvom noget billigt hundefoder fungerer fint, er der bedre madvalg derude, der koster meget mere. Sandheden er, at uanset hvor dyrt et givet mærke er, skal det stadig indeholde nok protein, fedt og essentielle næringsstoffer til at holde din hvalp sund. 

 

Så selvom du kunne spare penge ved at vælge et billigere mærke, vil du sandsynligvis ende med at bruge mere senere hen ad vejen.

 

Blanding af våd og tør mad

 

Hvis du er bekymret over disse spørgsmål, kan du overveje at skifte til en diæt uden tilsat fedt eller kemikalier som f.eks. Majssirup. Du kan prøve at bruge rå kylling i stedet for kogt hakket oksekød. 

 

Hvis du bruger konserves, skal du sørge for at skylle eventuelle rester af inden servering. Og hvis du har brug for at tilføje smag til din hunds måltider, skal du kigge efter naturlige alternativer som æblecidereddike, hvidløgspulver, løgpulver og krydderier. 

 

Disse ting er ikke skadelige for kæledyr og hjælper med at forbedre fordøjelsen, samtidig med at de tilføjer ekstra vitaminer og mineraler. 

 

De sundhedsmæssige fordele ved vådfoder til hunde

Tørfoder til hunde har eksisteret siden oldtiden, så de er ikke nye. Men i de senere år har producenterne gjort dem mere nærende ved at tilføje vitaminer og mineraler, der hjælper hunde med at forblive sunde. De tilføjer også fiber for at holde deres fordøjelsessystem kørende.

 

Men der er også nogle ulemper ved tørfoder til hunde. For det første indeholder mange ingredienser, der ikke er fordøjelige eller endda sikre for hvalpe under otte uger gamle. Derudover kan tør kibble føre til fedme hos ældre hunde, der overspiser.

 

Det kan også bidrage til tandsygdom hos hunde, hvis tænder vokser for hurtigt. Endelig giver tørfoder ikke tilstrækkelig ernæring i perioder med sygdom eller stress. 

Fordelene ved tørfoder til hunde

Fordelene ved tørfoder til hunde 

Tørfoder til hunde har sine egne fordele i forhold til vådfoder. Disse omfatter:

Mindre dyrt

Mens mange forskellige vådfødevaremærker er på markedet i dag, indeholder de fleste lignende ingredienser. I gennemsnit koster tørfoder til hunde mindre end halvt så meget pr. Pund som våd hundefoder. 

Mere fordøjelig 

Mange mennesker tror, ​​at kæledyr lettere fordøjer tørfoder til hunde, fordi det indeholder færre kulhydrater. Dette er imidlertid ikke nødvendigvis sandt. Nogle undersøgelser viser, at begge typer mad er lige så lette at fordøje. Det vigtigste er, om dit kæledyr spiser sit måltid.

Mere bekvemt

 Tørfoder til hunde findes i små pakker; det er normalt lettere at forberede og servere. Plus, det fylder lidt i forhold til store dåser vandbaseret mad.

Længere levetid

 De fleste dyreejere oplever, at tør hundemad holder længere mellem måltiderne end vådfoder. Det betyder, at du ikke behøver at købe friske forsyninger hver dag.

Hvad er det bedste hundefoder til seniorhunde?

Seniorhunde kræver flere kalorier om dagen end yngre hunde på grund af øget aktivitetsniveau. De har også en tendens til at tabe magert kropsmasse hurtigere end yngre hunde. Det betyder, at ældre hunde har brug for ekstra næringsstoffer for at opretholde sunde knogler og muskler.

 

Derudover lider ældre ofte af ledproblemer som gigt. Disse forhold kan føre til nedsat mobilitet og appetit. For at holde din seniorhund glad og aktiv skal du fodre hende med højt kalorieindhold og tilsat antioxidanter og omega 3.

Hvad er det bedste hundefoder til små hunde?

Små racer vejer generelt mindre end 15 pund. Deres mindre størrelse gør det svært for dem at spise mad nok til at opfylde deres ernæringsbehov. Som et resultat forbruger de typisk mindre end 1/3 kop mad hver dag.

For at sikre, at din hvalp får alle de væsentlige næringsstoffer, hun har brug for, vælger du en komplet kommerciel kost, der er formuleret specielt til hunde af små racer. Den bedste kost vil være lav i fedt og kolesterol, samtidig med at den giver masser af protein og andre vigtige næringsstoffer.

Hvor meget skal min hvalp spise hver dag?

Hvalpe bør få omkring 2 kopper mad pr. 10 lbs. Hvis din hvalp vejer 5 lbs, skal han bruge 20 oz mad dagligt. Du kan bruge en billig målekop til at måle dele af mad derhjemme. Bare sørg for ikke at fylde den forbi halvvejs, så din hvalp ikke bliver kvalt, hvis han prøver at tage en bid, før den synker.

Er der nogen forskel mellem våd og tør hundemad?

Der er ingen forskel mellem våd og tør hundemad. Begge slags mad kommer i poser, der indeholder forskellige mængder kød, grøntsager, frugter, korn, vitaminer, mineraler osv. De eneste reelle forskelle ligger i, hvordan de er pakket (tørre vs. dåse) og hvilken slags smagsstoffer eller tilsætningsstoffer, de kan omfatte.

Hvis du vil give din hund en godbid, kan du prøve at fodre ham med ost i stedet for at give ham et stykke brød. Ost har vist sig at hjælpe med at reducere dårlig ånde hos hunde. Det hjælper også med at rense tænder og tandkød bedre end almindelige godbidder gør.

Hvad er det bedste hundefoder til voksne hunde?

Voksne hunde kræver flere kalorier pr. Kilo kropsvægt sammenlignet med hvalpe. Det betyder, at en voksen kost har brug for mindre protein og fedt, men flere kulhydrater og fibre.

En afbalanceret kost indeholder cirka 20% protein, 30% fedt, 40% kulhydrater og 10% fiber. Det ideelle forhold mellem næringsstoffer afhænger af, hvor aktiv din hund er. Hvis han har masser af motion og aktivitet, så kan hans kost være tættere på 50/50.

Men hvis din hund bruger det meste af sin tid på at slappe af indendørs, har han sandsynligvis ikke brug for så meget ernæring. I dette tilfælde kan du overveje at skifte til en lavere kalorieindhold kibble formel.

Kan jeg fodre min hund med rå kød? 

Råt kød betragtes som sikkert, når det fodres under visse omstændigheder. For eksempel er rå oksekødslever fint at tilbyde din hund, hvis du ved, hvor den kom fra.

Men forvent ikke at finde denne type produkter i dyrebutikker, fordi de ikke er tilladt ved lov. Søg i stedet online efter virksomheder, der sælger økologisk, fritgående, græsfodret, hormonfrit, antibiotikafrit, ikke-GMO, naturligt, humant dyrket osv., Kød. 

Du kan også købe frosne rå kyllingebryst, som allerede har fjernet skindet. Optø dem natten over i køleskabet og server dem kolde. Der er dog ingen måde at garantere, at kødet var friskt, da det forlod sin gård.

Så tjek altid udløbsdatoen på pakker med råt kød. Du må heller aldrig fodre din hund med noget, der ligner afføring. Disse genstande kan indeholde parasitter såsom bændelorm eller rundorm.

Hvad er fordele og ulemper ved halvfugtig hundefoder?

Halvfugtige diæter har eksisteret siden begyndelsen af ​​1900'erne, da dyrlæger brugte dem til at behandle hunde med diarré. De blev populære igen under anden verdenskrig, fordi det var svært at få fersk kød og grøntsager på militærbaser.

De første kommercielle hundefoderfirmaer begyndte at producere disse produkter i 1950'erne. I dag er der mange forskellige typer tilgængelige, herunder våde/tørre blandinger, rå kød, frosne måltider, kornfrie, økologiske osv.

 

Halvfugtige diæter har en tendens til at være høje i kulhydrater og lave i proteiner og fedtstoffer. Nogle mennesker mener, at halvfugtige kostvaner forårsager fedmeproblemer senere i livet, mens andre fremmer en sund fordøjelse. Der er endda påstande om, at halvfugtige fødevarer forhindrer kræft!

Sandheden er, at vi endnu ikke ved nok om deres langsigtede virkninger. Vi ved, at hunde, der spiser halvfugtige diæter, ofte får ekstra kilo efter at være skiftet til andre mærker.

Og nogle ejere rapporterer, at deres kæledyr udvikler fordøjelsesproblemer, når de går tilbage til tørfoder.

Så hvad skal du vælge? Det kommer ned til personlig præference. Du vil måske prøve begge dele, før du beslutter dig for, om en type fungerer bedre end en anden. Eller måske foretrækker du at holde fast i et mærke hele tiden.

Uanset hvad, sørg for at læse fødevaremærkaten omhyggeligt for at forstå præcis, hvad hvert produkt indeholder. Beslut derefter ud fra dine præferencer.

Vi håber, at denne artikel har været nyttig i din beslutningsproces. Hvis du har spørgsmål til det bedste hundefoder til dit kæledyr, er du altid velkommen til at kontakte os, så hjælper vi gerne!