Tips til badning af din kat

 

Tips til badning af din katJeg er sikker på, at vi alle har set den meme af katten, der kigger på sig selv i spejlet, og det ser ud til, at han vil tage et bad. Det er fordi katte hader vand, og det er på tide, at vi træder op og hjælper dem! Her er nogle tips til badning af din kat:

Sådan vasker du en kat

Vask kroppen med varmt vand, brug sæbe eller shampoo, hvis du vil. Skyl grundigt under rindende vand. Brug om nødvendigt en gammel tandbørste til forsigtigt at skrubbe snavs fra deres pels. Pas på ikke at blive for ru, da dette kan forårsage personskade.

Du kan også overveje at bade dem en gang imellem for ikke at lugte dårligt. Det er bedst at vaske dem, når de er unge, hvis du har killinger, fordi killinger er mere følsomme end ældre katte. Det vil tage længere tid at lære dem, hvad de skal gøre, men det vil spare dig tid senere hen ad vejen.

Hvad du har brug for, når du bader din kat

Et badehåndklæde er vigtigt, fordi våd pels gør rengøringen vanskelig. Brug om muligt et stort håndklæde frem for en lille klud; på denne måde er der ingen risiko for at få vand på andre dele af dit kæledyr.

Sørg også for, at du har nok håndklæder til rådighed. Nogle mennesker beholder flere ekstra dem, bare for en sikkerheds skyld.

Du vil have lidt sæbe og varmt vand. Temperaturen bør ikke overstige 110 grader Fahrenheit, men lad den heller ikke blive kold.

En god tommelfingerregel er at tilføje cirka en halv kop varmt vand pr. Gallon stuetemperatur fra postevand.

Det ville hjælpe, hvis du også havde noget at skylle din kat med bagefter. Prøv at bruge en sprøjteflaske fyldt med almindeligt gammelt postevand. Eller fyld en vask eller kar med koldt vand og hæld nogle i en spand.

Læg derefter din kat inde i spanden og flyt ham langsomt gennem vandet. Så snart han bliver helt gennemblødt, skal du tage ham med ud, hvor han kan ryste sig tør.

Endelig skal du have et sikkert sted at opbevare din kat, når den er færdig med at bade. Opbevar dem indendørs, medmindre du ved, hvor godt de håndterer udendørs vejrforhold.

Prøv om muligt at bade ham, når der ikke er andre hjemme. På denne måde kommer ingen til skade ved et uheld.

Trin i badning af din kat

Trin 1: Fange din kat

Hvis du aldrig har fanget en kat før, skal du først læse vores artikel om at fange en mus. Når du ved, hvordan du fanger mus, bør det være let at fange en kat.

Bare tag hans hale fast mellem to fingre og træk tilbage, indtil han slipper. Bare rolig; de fleste katte vil ikke bide, medmindre du rykker hårdt nok. Når du har fået ham, skal du sætte ham på et sikkert sted, hvor han vil forblive rolig, mens du er færdig med at vaske ham.


Trin 2: Påfyldning af vasken eller karret

Hvis du planlægger at fylde karret med rent vand, skal du mindst fylde det halvt op. Vi siger "i det mindste", fordi nogle mennesker tror, ​​at ved at putte alt vandet er det lettere at rengøre bagefter.

Men hvis du kun fylder karret halvt, kan det være, at du kæmper med at skylle den sidste smule shampoo ud. Så husk, mindre er mere.

Trin 3: Våd hans pels og shampoo ham

Når du har fyldt vasken eller karret, skal du våd din kats pels og begynde at anvende katteshampoo. Start med hans ansigt, da det plejer at være den mest rodede del af hans frakke.

Brug lunkent vand og påfør shampoen langsomt. Gnid det forsigtigt gennem hans hår og lad det sidde i flere minutter.

Trin 4: Skyl grundigt

Når du er færdig med at shampoo din kat, skal du skylle ham igen. Dette trin er vigtigt, fordi det hjælper med at fjerne overskydende olier og andre rester, der er tilbage efter rengøring. Brug igen lunkent vand og gentag de samme trin som ovenfor - Dup med et tørt håndklæde.

Trin 5: Vask sit ansigt

Når du har vasket hele din kats krop, er det endelig tid til at vaske hans ansigt:
Hæld lidt koldt vand på din hånd og kør det sammen med hans næse.
Dyp en vatrondel i vandet og tør den rundt om øjnene.
Dup lidt koldt vand på panden og kinderne.
Lad ham hvile i et par sekunder, og fortsæt derefter med at tørre alt resterende fugt væk.

Trin 6: At tage ham udenfor

Tag din kat med ud og leg med ham et lille stykke tid. Dette giver ham en chance for at slappe af og nyde at være udendørs. Husk dog at holde ham inde under regnvejr. Ellers kunne han drukne.

Tips til badning af din kat

Her er nogle forslag til badning af en kat:

1) Lad aldrig din kat være alene i badekarret. Selvom de virker okay, kan de blive fanget under armaturerne eller falde ned i afløbet. Det er bedst altid at overvåge dem, når de er på badeværelset.

2) Kontroller altid deres ører og poter regelmæssigt. De kan have brug for hjælp til at blive tørret.

3) Hold din kat varm. Katte har en tendens til at miste varmen hurtigere end hunde gør. Derfor vil opbevaring af dem indendørs forhindre overophedning.

4) Sørg for at give dit kæledyr masser af frisk luft, når du tager hende med ud. Hun har brug for ilt for at trække vejret, så sørg for at hun har adgang til åbne vinduer.

5) Prøv ikke at bade din kat for ofte. For meget sæbe kan irritere deres hud, hvilket fører til udslæt. Hyppig badning kan også få bakterier til at bygge sig op i deres frakker.

6) Undgå at bruge hårde shampooer. I stedet vælger du mildere som baby shampoo. Disse produkter fjerner ikke dine kattes naturlige olier fra deres frakker, men giver stadig nok rensekraft.

7) Glem ikke plejeværktøjer som kamme, børster, negleklipper osv. Disse ting skal også opbevares ved hånden inden hver almindelig badesession.

8) Efter at have vasket din kat, kan du prøve at give hende en ekstra godbid for at belønne hende for samarbejdet.

9) Endelig tving aldrig din kat til at drikke vand. Vand stemmer ikke godt overens med katte. At drikke store mængder vand kan føre til diarré.

10) Når du er færdig med at bade din killing, skal du pakke hende ind i et tæppe og placere hende et sikkert sted, hvor hun ikke skal bekymre sig om noget andet før morgen.

Hvordan ved jeg, hvornår min kat skal gå i bad?

Hvis din kat virker snavset eller lugter dårligt, skal du notere det. Det kan betyde, at hun er syg, skadet eller bare ikke er blevet rengjort for nylig. Se også efter ændringer i adfærd - din kat kan virke mindre aktiv, spise dårligt eller sove mere i længere tid.

Du kan se, om din kat har brug for et bad, ved at se nøje på hendes poter. Puderne, der dækker hver tå, skal være bløde og glatte. Tørre, revnede potepuder indikerer, at din kat lider af tør hud.

Du ved, at din kat har brug for et bad, fordi hun vil begynde at handle anderledes. Hun stopper med at spise normalt og bliver mere sløv. Og hun vil sandsynligvis gerne være tæt på dig hele dagen lang.

Sådan giver du din kat et loppebad, når din kat hader vand

Katte hader at blive våde, og badning er ingen undtagelse for dem. De vil ofte forsøge at undgå det for enhver pris. Hvis de har en modvilje mod processen med at blive vasket eller få deres pels børstet af, er der ikke meget, der kan gøres ved det.

Men hvis du ved, hvad du skal gøre, når du giver din kat et loppebad, skal han nyde det mere end nogensinde før! Den første ting du skal huske er, at dette ikke bliver let for din kat.

Så forbered dig mentalt og fysisk på forhånd. Det betyder, at du er klar med alt, hvad der er nødvendigt for at vaske ham grundigt.

Så hvor ofte skal du bade en kat?

Hvis din kat bor indendørs, børstes den en gang om ugen med et passende plejeværktøj. Til udendørs katte skal du bruge en blød børste i stedet. Børst først hans ansigt, og flyt derefter ned til hans hals, bryst, mave, ben, hale, poter, ører, øjne, næse, mund og ryg. Endelig kam forsigtigt gennem hans hår.

Hvornår er et godt tidspunkt at rydde op i beskidte katte?

Det bedste tidspunkt at rydde op efter dit kæledyr er lige efter at han går udenfor. På den måde kan du sikre dig, at han har frisk luft, mens du holder ham ude af skade.

Men selvom du ikke bør lade din kat gå udendørs uden at rydde op bagefter, kan du give ham lidt hjælp undervejs.

Skal katte bades?

Badning er en vigtig del af omsorgen for din kats sundhed, men det er ikke altid nødvendigt.

Sådan gør du din kat glad

Katteejere ved, hvor svært det er at gøre deres kattevenner glade. Men der er måder at gøre det på uden at ty til kattefoder eller legetøj. Læs videre for at lære nogle tricks!

 

1) Spil spil med dem

Spil spil som skjul og søg, hent, tovtrækkeri og jagt. Disse aktiviteter kræver både mental og fysisk energi, hvilket gør dem til store stressafledere. Plus at spille disse spil sammen hjælper med at styrke båndene mellem mennesker og kæledyr.

2) Feed dem behandler

Giv din kat godbidder lavet specielt til katte. Nogle mærker inkluderer Meow Mix®, Purina Feline Pro ™ og Friskies®.

3) Hold deres miljø sikkert

Hold dit hjem sikkert for din kat ved at fjerne potentielle farer, såsom ledninger, ledninger, sko og andre ting, der kan forårsage personskade. Brug ikke-slibende produkter til at holde gulve fri for snavs og snavs.

4) Giv komfort

Din kat kan have brug for ekstra opmærksomhed i kolde vejrmåneder. Prøv at give hende en opvarmet seng eller et tæppe. Overvej også at tilføje en varmepude til din kats værelse.

5) Lad dem sove i fred

Giv din kat masser af plads til at strække ud og slappe af. Træng ikke din kat ind i et lille område; lad hende sove, hvor hun vil.

6) Se hvad du siger

Tal ikke for højt omkring din kat. Hun tror måske, at du taler om hende bag hendes ryg. Og lad være med at kalde hende navne eller råbe ad hende. Det forstyrrer hende kun.


7) Giv hende opmærksomhed, når hun har brug for det

Få øjenkontakt med din kat, når det er muligt. Se på hende hver dag, og reager positivt på alle tegn på kærlighed.

8) Vær meget opmærksom på eventuelle sundhedsproblemer

Hold øje med ændringer i din kats adfærd eller udseende. Hvis noget virker forkert, skal du straks handle.

9) Få hjælp, hvis det er nødvendigt

Ring til din dyrlæge, hvis din kat viser symptomer på sygdom eller nød.

10) Husk, at de også er mennesker

Bare fordi de ikke er mennesker, betyder det ikke, at din kat ikke vil sætte pris på at blive behandlet godt. Vis din kærlighed og respekt for din lodne ven ved at behandle ham, ligesom du ville behandle en anden person.

Sådan bader du din kat og undgå at blive ridset

Hvis du har et kæledyr, der er tilbøjeligt til at ridse eller bide, kan det være frustrerende for både ejeren og deres elskede selskabsdyr.

Den bedste måde at forhindre, at denne adfærd opstår i dit hjem, er ved at sørge for, at de bliver badet regelmæssigt.

At bade dem hjælper med at fjerne snavs og snavs, som kan irritere følsomme hudområder som ører, øjne, næse, mund, poter, hale osv. Denne artikel giver tips til badning af din kat sikkert og effektivt.

Hvorfor hader katte vand

Hvorfor hader katte vand?

De fleste katte har ikke noget imod at blive våde, men mange kan ikke lide at blive nedsænket under vandet. Nogle katte vil endda prøve at springe ud af karret, når de er fyldt for højt.

Denne adfærd er ikke farlig, hvis der ikke er skarpe kanter på badekarets kant. Denne springaktion kan imidlertid forårsage skade på kattens bagben, hvilket kan føre til halthed.

Hvis din kat beslutter, at han ikke vil gå under vandet, skal du bruge en lav skål i stedet for en dyb.

Et stort nok fad skal indeholde nok vand, så din kat ikke har problemer med at stå op, mens den stadig har adgang til alle sine lemmer.

Når du vasker din kat, skal du sørge for ikke at få sæbe i øjnene. Kattes øjne indeholder kirtler, der producerer tårer, hvilket hjælper med at beskytte mod infektion.

Sæbe blokerer disse kirtler og forårsager tørhed og ubehag. Vask i stedet din kat med lunkent vand blandet med en mild shampoo. Vær dog forsigtig med ikke at overdrive - nogle shampooer kan irritere et allerede irriteret øje.

Skrub din kats pels forsigtigt med en blød børste. Undgå hårde børster, da de kan beskadige hårsækkene. Brug en skånsom tandbørste til at rengøre mellem din kats tæer.

Efterlad aldrig din kat uden opsyn i et varmt brusebad. Selvom din kat elsker bade, bør den ikke bruge mere end fem minutter i varmt vand. Varme forårsager stress og dehydrering, hvilket kan resultere i hedeslag.

Hold din kat væk fra træk og åbne vinduer under brusebad. Kold luft kan hurtigt nedkøle din kats kropstemperatur. Hold også dørene lukkede, indtil din kat er tørret ud.

Bagefter skal du give din kat god tid til at hvile, før den returneres til buret. Lad dem heller ikke lege på badeværelset; de finder sandsynligvis måder at flygte på igen.
Husk altid at overvåge din kat, mens de tager et bad.

Katteejere står ofte over for dilemmaet om enten at bade deres kæledyr eller lade dem blive snavsede. Inden du beslutter dig for, hvilken mulighed der er bedst for dig og din kat, er der et par ting at overveje, men vi håber, at denne artikel har givet dig nogle nyttige tips til badning af din katteven.

Vi vil meget gerne høre fra vores læsere, hvis de har andre spørgsmål om dette emne, så lad os venligst skrive en kommentar herunder med noget andet, du måtte tænke på!