Tips til badning af din hund

Tips til badning af din hund

Lær at bade din hund med nogle nyttige tips. Der er mange måder at vaske dit kæledyr sikkert på, og denne vejledning forklarer den bedste måde at gøre det hver gang.

Du ved det måske ikke, men din hunds baderutine er lige så vigtig for deres helbred og hygiejne som din. Som kæledyrsejer bør du bade dem mindst en gang hver måned for at holde pelsen ren og fri for snavs, der kan forårsage hudinfektioner eller allergi.

Badning kan være svært afhængigt af hvilken type race de er, og derfor har vi givet nogle tips herunder for at gøre denne opgave lettere for både dig og din hvalp!

Tips til badning af din hund

 

1) Rengør området

Vask området, hvor du skal bade med sæbe og varmt vand for at fjerne snavs eller snavs derfra, inden du anvender shampoo. Dette er især vigtigt, hvis du planlægger at bruge en elektrisk børste, da det kan beskadige plastskåle.

2) Brug kun milde shampooer designet specielt til hunde.

Undgå produkter, der indeholder hårde kemikalier, såsom ammoniakbaserede rengøringsmidler. Disse typer sæber kan irritere følsomme områder som øjne og ører. Undgå også at skumme håndvask, der indeholder alkohol. Alkoholholdige opløsninger tørrer, irriterer og er potentielt giftige for din hunds hud.

3) Skyl grundigt efter vask.

Brug ikke varmt vand under skylning, da dette kan brænde din hunds pels. Skyl om nødvendigt igen, indtil der ikke kommer mere skum.

4) Påfør balsam mens det er vådt

Sørg for, at alt hår først er vasket af ved forsigtigt at gnide hovedet frem og tilbage mellem hænderne. Påfør derefter balsam rigeligt over hele kroppen. Giv tid til balsamen at trænge igennem hver pelsstreng. Gentag ansøgningen hver anden uge.

5) Børst tør

Brug en blød børste til at kamme gennem pelsen, start på toppen af ​​halsen og arbejde ned mod halen. Løft forsigtigt løse hår væk fra huden. Fortsæt med at børste, indtil pelsen føles glat og silkeagtig.

6) Tør helt

Læg kæledyret på et håndklæde og dup det tørre. Gnid aldrig! Gnidning forårsager friktion og kan irritere huden.

7) Opbevares korrekt

Hold plejematerialer rene og fri for bakterier. Rengør børster regelmæssigt og opbevar dem oprejst et sted, hvor de ikke bliver fugtige. Lad heller ikke værktøj blive for varmt; varme kan også skade din hunds hud.

8) Håndter forsigtigt

Når du håndterer din hund i badetid, skal du altid holde poterne højt og aldrig lade ham slikke sig selv.

Slikning fjerner naturlige olier og bakterier fra overfladen af ​​tungen.

Det efterlader også spyt, som indeholder enzymer, der nedbryder proteiner, der findes i mange kommercielle shampooer. Spyt kan få din hund til at føle sig utilpas og endda syg.

9) Hold øje med

Sørg for, at din hund ikke sluger noget, han ikke skulle have slugt. Du skulle se bobler komme ud af hans næse og mund. Hvis du ikke gør det, skal du straks kontakte din dyrlæge.

10) Giv masser af ros

Din hund elsker opmærksomhed, og at blive rost gør ham glad. Ros hjælper med at styrke god adfærd.

Tips til badning af en aggressiv hund

Tips til badning af en aggressiv hund

Det kan være muligt at bade din hund med en haveslange, hvis han er særlig aggressiv. Men at bruge slangen alene vil ikke træne ham til at lide at bade. Du skal følge op hver gang du bader ham med masser af positiv forstærkning og ros, og til sidst skal han lære at nyde sine bade.

Brug følgende trin til at bade din hund med en slange.

 

Fastgør sprøjten til enden af ​​slangen. Ret det mod hans ansigt, og begynd at sprøjte. Han prøver måske at slippe væk, men lad ham ikke! Hold ham fast, så han er tvunget til at udholde behandlingen, indtil du er færdig - alle fire poter på jorden, halen er stille og hovedet stille.

 

Når du er færdig, skal du tage ham indenfor for at tørre af. Sørg for, at han er helt tør, før du slipper ham løs - vand, der er tilbage i øregangene, kan forårsage en infektion.

 

Hunde, der nægter at blive stille under et bad, kan blive aggressive, hvis de føler sig fanget eller hjælpeløse. For at undgå dette må du ikke kæmpe mod hans instinkter. Giv ham tilliden til at vide, at han kan flygte, hvis han holder døren åben eller står i et kar med lave sider.

 

Hvis din hund er aggressiv, kan du prøve at bruge en nylon næse, mens du bader ham for at forhindre bid. Disse kraver passer rundt om en hunds hals og ansigt for at forhindre ham i at bide eller tygge på sig selv. Sørg for, at snuden du vælger er nylon og ikke metal, da metal kan forårsage forbrændinger, hvis det rører din hunds hud for længe.

Hvor ofte skal du vaske din hund?

Hvor ofte du skal rengøre din hund afhænger i høj grad af deres race og livsstil. Nogle racer kræver daglig rengøring, mens andre kun har brug for ugentlig opmærksomhed. Spørg din dyrlæge eller dyreplejer til råds, hvis du er i tvivl om, hvornår du skal se en trimmer.

Hvis du bemærker tegn på ubehag efter at have badet din hund, skal du straks kontakte din dyrlæge. Det kan indikere noget alvorligt, såsom ringorminfektion.

Hvad kan jeg forvente efter at have badet mit kæledyr?

Efter at have badet din hund, vil den være meget afslappet og behagelig. Pelsen vil se blank og sund ud. Der er normalt lidt lugt tilbage, når shampoen er tørret. Men hvis der er en ubehagelig lugt, kan du prøve at bruge et andet mærke sæbe næste gang.

Din hund nyder måske lidt spilletid bagefter. Dette gælder især, hvis hun havde en lang dag udendørs. Spilletid giver hende energi og holder hendes sind aktivt. Hun vil sandsynligvis nusse tæt på dig bagefter.

Din hund kan opleve mild kløe efter et bad. Dette sker oftest inden for 24 timer, men varer nogle gange længere end en uge. I sjældne tilfælde kan hunde, der er allergiske over for visse ingredienser, der bruges i shampoo, udvikle dermatitis. Kontakt din dyrlæge med det samme, hvis du har mistanke om, at din hund er allergisk.

Hvor skal man bade sin hund?

Det bedste sted at bade din hund afhænger i høj grad af, om du har adgang til et badeværelse eller er villig til at bruge et andet rum i dit hus.

Hvis du ikke vil efterlade din hund uden opsyn, mens du bruser, kan du overveje at oprette et bærbart badekar udenfor eller i nærheden af ​​et vindue. Du skal stadig give masser af plads omkring karret, så din hund kan bevæge sig frit uden at blive viklet ind i benene.

Hvis du bor i en bygning med flere enheder, skal du spørge din udlejer om at have et bestemt sted afsat kun til kæledyr. Mange udlejere tilbyder denne service uden omkostninger.

Du kan også drage fordel af offentlige faciliteter som forsamlingscentre, biblioteker, skoler, parker osv. Disse steder har typisk store indendørs områder til rådighed for dyr.

Vær opmærksom på, at disse rum ikke rengøres ofte, så du vil sandsynligvis opleve mere snavs end normalt. Husk også, at ikke alle mennesker byder kæledyr velkommen på offentlige toiletter.

Kan du bruge human shampoo på hunde?

Svaret er ja, men der er nogle forholdsregler, du skal tage. Sørg for ikke at lægge for meget, ellers kan din hvalp blive irriteret af den stærke duft af parfume og andre kemikalier, der findes i kommercielle sæber som farvestoffer, der kan føre ham til kontaktdermatitis (et immunsystemrespons).

Hvorfor hader hunde bade?

Der er mange grunde til, at hunde hader bade, men den mest almindelige er, at de ikke vil blive våde. Hunde kan forblive snavsede i timevis uden at blive renset, så der er ingen grund til at få dem til at føle sig sumpede ved at lægge dem i blød med vand!

Det lugter også forfærdeligt, når dyr begynder at lugte som dyr gør efter deres badritualer på grund af frisk luft, der ikke kan trække vejret gennem næsen, mens de er nedsænket under vandet, hvilket resulterer i døden, hvis det ikke behandles.

Fordele ved at bade din hund

Badning af dit kæledyr hjælper med at holde ham ren og fri for alle parasitter, han tog op under udendørs aktiviteter. Et godt bad hjælper med at fjerne døde hudceller og bakterier og vasker lopper og flåter ud. Det får også din hund til at se sundere og friskere ud.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom badning af din hund ikke kræver specielt udstyr. Det ville være bedst, hvis du altid overvåger din hvalp tæt. Lad aldrig din hund løbe løs, mens du tager et bad, fordi det sætter jer begge i fare for skader.

Sådan passer du på din hund, efter at han har klippet sit hår

Når din hund har klippet sit hår, skal du sørge for at give ham tid til at hvile, inden han går hjem. Sørg for, at han spiser noget nærende, såsom tør mad, og drik masser af væske. Undgå at give ham noget surt, da det kan forårsage mavebesvær. Hold øje med ham, indtil han har det bedre.

Hvad skal jeg bruge til at bade en hund?

Der findes mange forskellige produkter til vask af din hund. Nogle bruger sæbe; andre er afhængige af shampoo. Den bedste måde at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dit kæledyr, er først at tale med din dyrlæge. Han ved, hvilken type produkt der vil fungere bedst for ham.

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal begynde at kigge, er her nogle tips:

• Se alle ingredienserne på etiketten. Hvis der ikke er nogen, så spørg din dyrlæge, hvorfor han anbefaler netop dette mærke.

• Spørg rundt blandt venner, der ejer hunde, om hvordan de bader deres. De kan anbefale mærker baseret på personlig erfaring.

• Tjek online anmeldelser for hvert produkt. Dette giver dig indsigt i, om kunderne var tilfredse med resultaterne.

Hvordan finder man en professionel hundefrisør?

Hvis du ikke bor i nærheden af ​​en dyrebutik eller dyrlæge, hvor du kan spørge omkring lokale fagfolk, er der to måder at finde en person i nærheden på.

Den første mulighed er at søge online ved hjælp af Google Maps. Skriv "hundefrisører" i søgefeltet og se, hvad der dukker op. Du vil måske også tjekke anmeldelser på Yelp.

En anden måde at finde en velrenommeret trimmer på er ved at spørge venner og familiemedlemmer. Spørg dem, hvilke groomers de stoler på, og hvorfor.

Hvilken type shampoo skal du bruge?

Der findes mange typer shampoo til hunde, herunder:

• Alt-i-en-shampoo-disse indeholder både balsam og rensemidler inden for ét produkt. De er gode til at vaske hundefrakker uden at fjerne æteriske olier og fugt. Disse produkter har en tendens til at skumme bedre end andre typer shampoo.

• Balsam fungerer bedst til hunde, hvis pels ikke kaster meget og ikke kræver hyppig konditionering. De fleste balsam har fugtgivende egenskaber, så de ikke fjerner naturlige olier i din hunds pels.

• Sæbe - hvis du foretrækker at bruge sæbe i stedet for shampoo, skal du kigge efter en mild formel specielt til kæledyr. Vær forsigtig, når du vælger en sæbe, fordi en for stærk opløsning kan irritere din hunds følsomme hud.

Hvordan ved du, om din hunds negle skal trimmes?

 Hvordan ved du, om din hunds negle skal trimmes

En hurtig tommelfingerregel er, at jo oftere deres negl vokser for lang, vil den begynde at krølle under sig selv. Det bedste tidspunkt for denne procedure ville være, når der ikke er andre kæledyr i nærheden eller folk går forbi med sko, for så kan vi få alle tre trin udført på én gang!

Rengøring af begge forpoter først-ved hjælp af dåse græskarpuré (eller babymad) blandet hvid kokosolie, der har fugtgivende fordele som at hjælpe med at reducere tør hud; masserer hver fod grundigt, indtil den forsigtigt skubber frugtkødet ud og afslører dermed pink kød på undersiden af ​​neglen; klip/fil den buede del omhyggeligt ned på hver søm for ikke at skære i lyserødt kød og forårsage kraftig blødning.

Rengør kun den ene pote, massér den derefter med kokosolie, hvor du nu kan se frugtkødet (lyserødt) udsat; lægge et fast pres på eventuelle hævede områder, indtil de reduceres; klippe/filere enden af ​​neglen for at rette den ud. Til sidst, blød de poter! Fjern venligst alt den eksfolierede og forberedte hud og negle, og udskift dem med sunde og fugtede.

Hvordan klipper man en hunds hår?

Vi foreslår at skylle din hunds pels grundigt efter vask og derefter tørre hende med håndklæder, der udtrykkeligt er lavet til dette formål. Pas på ikke at tørre din hund for meget; for meget luftcirkulation kan forårsage hudirritation. Påfør derefter balsam rigeligt for at fugte din hunds pels.

Hvad med badetid?

Bade tid bør kun ske en gang hver anden uge, ifølge Easton. Dette gør det muligt for din hunds naturlige olier at genopbygge sig selv uden at fjerne dem for fugt.

Vi håber, at dette blogindlæg giver dig nogle nyttige tips til, hvordan du bader din hund. Hvis ingen af ​​disse strategier lyder rigtigt for dig, så lad os det vide, og vi kan hjælpe med at lave en personlig plan, der fungerer bedst til dit kæledyrs størrelse, behov og personlighed.

Husk - det handler ikke kun om at lære dem tricks eller lydighedskommandoer! Det handler også om at sikre, at de altid er sikre i enhver situation.