10 ting du skal vide, før du får en hund 

Hunde er loyale kammerater, der vokser op med at elske mennesker. De bliver en del af familien og vil gøre alt for dig. Kæledyrsejere skal være ansvarlige, når de passer på hunde ved at give husly, mad, vand og lægehjælp.

 ting du skal vide, før du får en hund 

Ting du skal vide, før du får en hund

 

Kan du forpligte dig?

Kan du forpligte dig til at have en hund som din følgesvend for livet? Hvis ikke, skal du ikke få en. Det er meget vigtigt, at du kan bruge tid og energi på at passe godt på dit kæledyr. En hund har brug for mere end bare mad og vand; det kræver også opmærksomhed og kærlighed. Hvis du ikke kan give denne form for opmærksomhed til dit kæledyr, så bør du tænke dig om en ekstra gang om at få en hund.

Passer dit hjem til en hund?

Du skal først afgøre, om dit hjem er egnet til at have en hund. Hunde kræver masser af plads til at løbe rundt og lege. Derfor har de brug for store værfter eller i det mindste et lukket område for at træne. Nogle mennesker siger måske, at de ikke vil have en hund, fordi deres hjem er små. Det er ikke sandt. Der er mange racer af hunde, der tilpasser sig godt i mindre rum. Sørg dog for, at din hund har plads nok til at bevæge sig frit rundt. Sørg også for masser af sollys, så din hund ikke føler sig lukket inde.

Hvor meget tid vil du bruge med dit kæledyr?

Du skal overveje, hvor meget tid du vil bruge med din nye hvalp. Har du planer om at bruge det meste af din fritid på at lege med din hund? Eller planlægger du at tage ud hver weekend? Hvis du planlægger at tilbringe de fleste weekender væk fra hjemmet, er du muligvis ikke i stand til at yde tilstrækkelig pleje til din hund. Sørg for, at du har tilstrækkelig tid til at passe dit kæledyr.

Hvordan er din økonomi?

Hvis du planlægger at købe en hvalp, skal du vide, hvor mange penge du har til rådighed til at bruge på ham. Hvalpe er dyre. Derfor skal du budgettere derefter. Hvis du ikke har råd til at købe en hvalp, så vent, indtil du har sparet nogle penge, før du får en.

Har din familie komfortabel en hund?

Hvis du bor sammen med andre medlemmer af din familie, så skal du diskutere, om de gerne vil have en hund. Hvis din familie ikke er tryg ved at have en hund, bør du overveje at adoptere en redningshund i stedet for. At adoptere en reddet hund betyder, at du hjælper med at finde et hjem til et hjemløst dyr.

Har du tænkt på træning?

Træning af din hund kræver tid og tålmodighed. Mange ejere træner ikke deres kæledyr konsekvent og effektivt. Det vil hjælpe dig med at være klar til at træne din hvalp, og du bør forberede dig på at træne din hund. Positiv forstærkning er den bedste mulighed for at træne din hund. Når du behandler din hund korrekt, er den mere entusiastisk og vil sandsynligvis præstere godt i opgaver.

Hvilken type personlighed ønsker du?

En hund har forskellige personligheder afhængigt af dens race. Når du skal vælge hvalp, skal du vælge med omhu. Forskellige hunderacer har forskellige temperamenter. Derfor skal du beslutte dig for, hvilken type personlighed du ønsker i din hund.

Vil du være i stand til at tage dig af dyret?

En hunds sundhed afhænger af dens kost og miljø. Derfor skal du overveje disse faktorer, når du passer dit kæledyr. Sørg for, at din hund får alle de næringsstoffer, den har brug for, ved at fodre ham med sunde fødevarer såsom kød, æg, grøntsager og frugter. Sørg også for, at din hund har adgang til rent drikkevand.

Får du nok søvn?

De fleste hvalpe sover 16 timer om dagen. Derfor skal du sikre dig, at din hvalp sover i så lang tid. Hvis du ikke kan få nok søvn, er det bedre at adoptere en hund, der kun kræver 8-10 timers søvn.

Kan du håndtere en hunds vægt?

Din hund kan veje op til 100 pund. Derfor skal du sikre dig, at du kan håndtere hans vægt. Hvis du ikke er stærk nok til at løfte din hund, bør du overveje at adoptere en mindre hund.

Passer dit kæledyr til din livsstil?

Når du vælger en hund, skal du sørge for at være opmærksom på den race, du er interesseret i, og være åben for at få en erstatning, hvis det er nødvendigt. Stil masser af spørgsmål om racen, før du adopterer en hvalp. Overvej for eksempel hundens temperament, sundhedsrisici og socialiseringsbehov.

 Hvordan vælger man mad?

Hunde har brug for protein, men de har også brug for andre næringsstoffer for at hjælpe dem med at blive stærke og sunde. Du bør sikre dig, at din hund får nok protein, men du bør også være opmærksom på, hvad den ellers indtager. Undgå fødevarer, der indeholder kød- eller fjerkræbiprodukter eller andet lavet med kunstige ingredienser.

 Er du klar til en hvalp?

 Hvalpe er søde og yndige. Men at opdrage dem er et stort ansvar. Du vil bruge det meste af din tid på at tage dig af dem. Og hvis du aldrig har opfostret en hvalp før, ved du ikke, hvor meget arbejde det kræver!

 

Afslutningsvis, før du anskaffer dig en hund, er der et par ting, du skal vide. Hunde er meget arbejde, og de skal tages med på gåture, motioneres og fodres regelmæssigt. De har også brug for ordentlig træning og socialisering. Hvis du ikke er parat til at varetage disse forpligtelser, så er det måske ikke den bedste beslutning for dig at få en hund.