Sådan træner du din hund til at stoppe med at gø til mad

Sådan træner du din hund til at stoppe med at gø til mad


Hundetræning er en enkel metode, der kan bruges af dig og andre dyreejere, selvom du ikke selv er uddannet, så du ikke har brug for særlige færdigheder eller træning for at træne din hund til at stoppe med at gø omkring kæledyrsmad.

Det vil fungere med næsten alle hunde uanset deres størrelse, alder og race. Du kan ikke få en stor schæferhund til at gø som en lille Yorkie, fordi den er blevet opdrættet gennem århundreder for at beskytte husdyr.

Det betyder ikke, at der ikke er nogen måde at lære dem, at de ikke skal gø, når de bliver ældre. Løsningen ligger inden for dens DNA, og hvordan vi former en instinktiv adfærd, mens vi stadig giver dem mulighed for at have det sjovt, når de leger og gøer.

Dette system træner på de grundlæggende instinkter: frygt, intimidering, beskyttelse, sult og sikkerhed. Ved at bruge denne teknik kan du fjerne disse drev helt, hvilket giver dig mulighed for derefter at kontrollere, hvor din hunds opmærksomhed går.

De elsker at lege med legetøj, men når de begynder at gø på noget, mister de interessen for legetøjet efter et par minutter. Så hvad er et godt træningsværktøj? Jeg anbefaler at starte med naturlige godbidder lavet specielt til hvalpe som stamtavle hvalpechow eller Royal Canin Pup Chow.

Disse produkter er nærende og sunde, så din hvalp får alt, hvad han har brug for for at holde ham glad og sund. Hvis du vil bruge tør kibble i stedet, kan du prøve at fodre kun en slags godbid om dagen, indtil din hund lærer at forbinde sine gøer med kun en slags mad.

Når han først forbinder lyden af ​​ordet "mad" med synet af maden, kan du begynde at tilføje flere typer fødevarer til blandingen. Tilføj f.eks. Nogle kyllingebryststykker sammen med de almindelige måltider.

Så længe du fortsætter med at fodre den samme mængde af hvert element hver gang, vil din hund i sidste ende lære at ignorere støjen og fokusere på at spise. Når du først introducerer nye ting, skal du give din hund lidt mindre end normalt, så han ikke bliver overstimuleret.

Øg derefter gradvist portionsstørrelserne, indtil han holder op med at reagere på lydene. Husk, at du heller ikke vil sulte din hund! Sørg for altid at tilbyde masser af vand under træningssessioner. Hunde, der drikker nok vand, plejer generelt at være sundere.

Straf heller aldrig din hund for at gø. Beløn ​​ham i stedet, når han adlyder kommandoer uden at gø. Efter cirka to ugers konsekvent træning vil de fleste hunde helt stoppe med at gø. Nogle kan tage længere tid, afhængigt af deres personlighed.

Men hvis du har problemer med at komme i gang, er her fem tips fra vores eksperter til at hjælpe dig godt i gang.

1) Start i det små - Forvent ikke, at din hund med det samme forstår, hvorfor hun ikke skal gø. Hun tror måske, at hendes gøen hjælper med at holde folk væk.


2) Vær konsekvent - Fortsæt med det positive
Den bedste ting at gøre ville være at finde en lokal træner, der har specialiseret sig i at lære hunde at stoppe med at gø. En professionel træner ved præcis, hvilke teknikker der virker, og hvilke der ikke gør. Han forstår også hundepsykologi bedre end nogen anden, så han kan fortælle, om din hund er klar til at ændre sig.


3) Brug positiv forstærkning - Beløn ​​din hund for at stoppe med at gø. Ros ham, når han lytter til dig.


4) Undgå straf - Slå aldrig din hund, når han begynder at gø.
5) Giv ham tid til at lære - Forvent, at det vil tage flere dage, før din hund mestrer færdigheden.


6) Få hjælp fra venner og familie - Bed familiemedlemmer og venner om at hjælpe dig med at hjælpe din hund med at stoppe med at gø.


7) Overvej at bruge en elektronisk krave - Der er mange elektroniske kraver til rådighed i dag, der giver dig mulighed for eksternt at chokere din hund, hvis han fortsætter med at gø.


8) Find andre måder at falde til ro - Prøv at distrahere din hund med en anden aktivitet.


9) Hav det sjovt med hende - Spil spil sammen for at distrahere jer begge.


10) Udnyt naturlige belønninger - Tilby din hund velsmagende godbidder, når han opfører sig godt.


11) Pas på forstyrrelser - Lad ikke din hund være i fred, når han begynder at gø.


12) Tal om, hvad der skete - Diskuter situationen med din dyrlæge.


13) Bliv tålmodig - De fleste hunde reagerer meget hurtigt på træningsmetoder.


14) Fortsæt indtil det lykkes - Mange hunde kræver flere forsøg på at mestre en bestemt kommando.


15) Opfølgning på fremskridt - Kontroller regelmæssigt, om din hund har mestret opgaven.

Sådan stopper du aggressiv hundeadfærd

Se vores nyttige tips om, hvordan du træner din hund til at stoppe med at gø rundt omkring mad uden særlige hundetræningsfærdigheder


Der er mange grunde til, at din hund kan være aggressiv, og det kan kræve dyrlægeråd. Læs om årsagerne til aggressiv adfærd hos hunde her.
Hvis du har et problem med aggression, er der hjælp til rådighed for både ejere og deres kæledyr. Find ud af mere om, hvordan du håndterer et aggressivt kæledyr herunder.

Hvad forårsager aggression?


Aggressivitet kan opstå, når en hund føler sig truet eller bange af et andet dyr, som han opfatter som truende for ham. Dette kan ske, hvis:


• Det andet dyr har jagtet eller angrebet ham;

• Han ser en anden blive angrebet;

• Nogen forsøger at røre ved hans madskål, mens han spiser;

• Hans ejer gør noget uventet som at forlade rummet pludselig;

• Eller endda bare fordi de ikke kender hinanden endnu.


I nogle tilfælde forekommer aggression imidlertid på grund af frygt forårsaget af tidligere oplevelser. Hvis dette sker, skal årsagen identificeres og behandles. Det er vigtigt at huske, at alle dyr reagerer forskelligt på situationer, men visse faktorer bidrager ofte til aggression. Disse omfatter:


• Manglende socialisering;

• At blive adskilt fra mor i en for ung alder;

• Har ingen erfaring med at leve med mennesker;

• At leve isoleret;

• ikke får nok opmærksomhed;

• Og/eller oplever stress.


Nogle racer har en tendens til at vise tegn på aggression oftere end andre. Hunde, der er opdrættet specifikt til kamp, ​​vagthunde, jagthunde, terrier, retrievere, mastiffer, bulldogs, rottweilere, chow-chows, huskies, malamutes, ulvehybrider osv., Vil normalt vise denne adfærd mere regelmæssigt end dem, der var ' t opdrættet til sådanne formål.

De mest almindelige former for aggression, der ses hos hunde, er:


Bid: bid er en af ​​de mest oplagte former for hunde -aggression. Et bidangreb involverer, at tænder kommer i kontakt med huden, hvilket forårsager smerte og skade. I alvorlige tilfælde kan bid føre til infektion, knækkede knogler, indre blødninger, organskader, nerveskader, lammelse, tab af lemmer, blindhed, koma, død og så videre.

Knurren: knurren ligner gøen, bortset fra at de ledsages af dybe grynt frem for høje lyde. De bruges også til at advare mod ubudne gæster eller til at udtrykke vrede.

Snarling: snerrer er korte lydudbrud, der laves under kampe mellem to hunde. De følges typisk af en pause, hvor ingen hund bevæger sig. I løbet af denne tid intensiveres kampen, indtil en af ​​dem giver op og trækker sig tilbage.

Jagter: hunde jagter ting, der interesserer dem, uanset om det er legetøj, mennesker, biler, cykler, fugle, egern, katte, kaniner osv. Nogle gange jagter de efter at have bevæget genstande, især hvis de tror, ​​de kan skade sig selv.

Springning: springning er en form for leg, der indebærer at hoppe på møbler, vægge, borde, stole, senge osv. Normalt gøres det uden advarsel, det betragtes ikke som farligt, medmindre hunden uventet springer op og lander oven på sit offer.

Pacing: pacing er en måde at holde opmærksom på. Når en hund begynder at gå frem og tilbage langs en linje, betyder det, at han føler sig angst eller stresset.

råbe: råben er en høj vokalisering, der udtrykker frustration, spænding, lykke, overraskelse, alarm, nød osv.

Klynker: klynker er en lavfrekvent støj, der frembringes af hunde, når de føler sig utilfredse eller bekymrede.

Slikning: slikning er en normal del af plejen. Overdreven slikning kan imidlertid indikere angst, kedsomhed, ensomhed, sult, tørst, sygdom, ubehag eller smerte.

Gravning: grave er et naturligt instinktivt svar for at finde nedgravede genstande eller grave huller at gemme sig i. Men nogle gange gør hunde det bare for at lindre spændinger.

Urinering / afføring: vandladning og afføring er essentielle kropsfunktioner, der skal finde sted hver dag. Desværre er hunde ikke altid i stand til at kontrollere deres trang fuldstændigt, hvilket resulterer i ulykker indendørs og udendørs.

Tygning: tygning er en naturlig aktivitet, der hjælper med at holde vores mund ren.

Gøen er en naturlig og instinktiv adfærd for hunde. Det er, hvad de gør, når de føler sig bange eller truede, men vigtigst af alt fortæller det andre dyr, at territoriet tilhører dem.

Hvis din hund gøer af sult, vil du måske gerne fodre ham oftere, så han lærer ikke at gø for at få mad hver gang. Du kan også prøve at give ham sit måltid i en åben skål uden barrierer mellem ham og retten - dette hjælper med at lære ham at spise uden at gø. Fortsæt med at prøve disse tips, indtil et endelig virker!