Sådan stoppes katte fra at ridse lædermøbler

Sådan stoppes katte fra at ridse lædermøbler

Møbler af læder og katte kommer ikke godt overens. Grunden til dette er, at katte naturligvis elsker at ridse, en proces, der er afgørende for dem at gøre, når de er ude i naturen, da deres kløer er skærpet på træstammerne!

Men hvis du vil have, at din lodne ven (eller ny adopterede) ikke kun skal være behagelig, men også holde neglene trimme, mens du slapper af hjemme hos os, så følg disse enkle tips:

1.) Giv din kat et alternativ

Hvis du ser, at din kat kradser i dine lædermøbler, skal du straks tage ham af stolen eller sofaen og gå ham til det sted, hvor han har adgang til sit skrabeområde.

Du kan købe en i en dyrebutik eller oprette en selv ved at snore strenge i forskellige længder omkring en dyvelstang. Det kan tage tid at slippe af med din kat, men sørg for, at du har et tilgængeligt ridsestolpe, når du har brug for det.

2.) Trim din kats kløer

Katte er ikke de eneste, der elsker at ridse møbler med læder, fordi det er blødt og giver en behagelig lyd. Det er muligt at reducere længden af ​​dit kæledyrs klør ved ofte at trimme dem, så han ikke fristes til at ridse møbler med sine lange negle.

3.) Giv din kat nogle legetøj

Selvom du tilbyder masser af legetøj, kan du lade din kat ridse sit eget; at efterlade et gammelt håndklæde i dit hjem er ikke attraktivt nok.

For at aflede hans opmærksomhed, for at holde ham underholdt, kan du give ham interessante spil til at underholde ham, som krøllede bolde eller jingende bolde, der skaber støj. Der er også kattelegetøj designet til at ridse, som f.eks. Skrabepæle med dinglende genstande eller mærkelige lyde, der kommer ud af dem.

4.) Dæk din sofa

Selvom du har dækket alle dine møbler med aluminiumsfolie eller dobbeltsidet tape for at gøre det lettere for din kat at holde sig væk fra ridser, er det muligt, at han vil vandre til et andet område af hjemmet.

Læg et stykke pap oven på sofaen, indtil du kan træne dit kæledyr til ikke at ridse det igen ved at omsætte dine andre strategier til praksis. Det vil også beskytte dine møbler og være en kilde til underholdning for dit kæledyr, mens du gør det.

5.) Tal med din dyrlæge

Kontakt din dyrlæge Hvis intet virker, og din kat bliver ved med at ridse i møbler. De kan muligvis foreslå produkter for at stoppe kattens vane med at ridse upassende ting uden at skade hans helbred.

Du bør også lave en aftale med dem, hvis du bemærker mærkbare ændringer i dit kæledyrs adfærd, da katte nogle gange kradser i møbler som en måde at lindre stress og angst på.

Hvis du prøver alle disse tricks og stadig finder ud af, at der er klomærker på nogle møbler rundt om i huset, så er det måske på tide, at du investerer i noget nyt læderindtræk i stedet for at forsøge at reparere det, der allerede er revet af din kat .

Kan katte lide at ridse lædersofa?

Katte er naturligt nysgerrige væsner, der elsker at udforske nye ting. De er også meget intelligente dyr, der forstår, hvad vi vil, og hvordan de får det.

Dette gør dem gode til at lære tricks som ikke at træde i vores sko, når vi går ind ad døren. Nogle adfærd er imidlertid ikke acceptable i huset. En af dem ridser.

Hvis du nogensinde har ejet et kæledyr før, ved du, at de fleste kæledyr nyder at lege med legetøj. Desværre lader mange mennesker deres lodne venner være alene, mens de er væk.

Så snart de vender hjem, begynder de dog at lede efter måder at underholde sig selv på. Og da de ikke har fået nok tid til at slappe af, ender de ofte med at tage det ud på det, der er tættest på - normalt dine møbler!

Kan jeg slippe af med en mærkeadfærd hos min kat?

Markeringsadfærd kan forekomme, hvis din kat føler sig truet eller stresset. Det kan ske, fordi hun ønsker opmærksomhed, men ikke føler sig tryg ved at bede om det direkte. Eller måske forsøger hun at fortælle dig noget vigtigt uden at kunne tale tydeligt.

Uanset hendes grund er denne opførsel uacceptabel. Heldigvis er der flere tilgængelige metoder til at hjælpe med at løse problemet. Det første trin er at sikre, at din kat får masser af øvelser hver dag.

Motion holder hende fysisk egnet og mentalt skarp. Hun vil også drage fordel af at bruge mere en-til-en-tid sammen med dig. Prøv at give hende godbidder, når hun markerer en vare.

Nogle katte finder disse uimodståelige, hvilket betyder, at de til sidst vil lære at forbinde madbelønninger med god opførsel. Andre gange skal din kat se et andet dyr udløse det samme svar.

Så prøv at introducere en killing i din husstand. Killinger har en tendens til at være legende og kærlige, så de kan tilskynde din kat til at opføre sig bedre.

Husk også, at markeringsadfærd har en tendens til at falde over tid.

Når din kat begynder at vise tegn på forbedring, kan du gradvist reducere mængden af ​​interaktion, hun modtager. Når alt andet fejler, kan du altid ty til at bruge sprøjteflasker fyldt med vand.

Sprøjt din kat let, indtil hun holder op med at handle aggressivt mod genstande. Gentag derefter processen efter ca. 10 minutter. Bliv ved med at gøre dette, indtil din kat ikke længere viser nogen interesse i at ridse ting.

Hvorfor skal min kat holdes hele dagen lang?

Katte kan ikke lide at tilbringe lange perioder indesluttet. De foretrækker at færdes frit udendørs for at jage byttedyr, jage fugle, klatre i træer og endda svømme i søer og floder.

Men når du bor i en lille lejlighed eller et hus, vil du ikke være i stand til at slippe dem udenfor meget let. I stedet skal du give dem nogle andre muligheder.

En måde at gøre dette på er at oprette en "cat condo". Din lejlighed består af to værelser: et værelse til at sove og spise, og det andet værelse som et sted, hvor din kat kan gå i dagtimerne.

Placer begge værelser på modsatte sider af gangen, der fører til dit hjem. Brug robuste hylder og kasser til at adskille hvert område.

Sæt gardiner op ved vinduerne for at blokere sollys, mens luftcirkulationen tillades inde. Tilføj en kasse og foderstation i hvert værelse.

Sørg for frisk sengetøj og rent drikkevand i hvert rum. Glem ikke at tilføje et par legetøj og klatrestrukturer til at underholde dit kæledyr.

Hvordan stopper jeg min kat fra at tygge på alt?

Katte elsker at tygge! Desværre vokser deres tænder konstant gennem livet, hvilket betyder, at de aldrig slipper med gamle tænder. Dette gør tygge ting som møbler, tøj, sko og elektriske ledninger ekstremt farlige.

Hvis din kat har tygget på noget, han ikke burde have adgang til, skal du straks tage handling ved at fjerne ham fra situationen. Det ville være bedst, hvis du også overvejede at få din kat kastreret eller kastreret.

Sterilisering forhindrer uønskede graviditeter, og kastrering forhindrer din kat i at vokse andre tænder. Derudover vil regelmæssig kontrol hos din dyrlæge sikre, at din katteven forbliver sund.

Cat Scratching Post Idéer

Der findes masser af forskellige typer af kattepudsere i dag. Nogle mennesker kan lide at købe dem i dyrebutikker, mens andre foretrækker at bygge deres egne. Uanset hvad, her er nogle oplysninger om, hvordan du vælger en.

Overvej først størrelsen

Når du vælger en katskraber, er det vigtigste at finde en, der passer godt ind i din boligindretning. Den bedste type kradser afhænger af, om du leder efter en storstilet model eller en lille bordpladeversion.

Store modeller har en tendens til at være mere holdbare, men kræver mere plads. Mindre versioner koster normalt færre penge, men holder ikke særlig længe.

Se efter funktioner

Når du køber en katskraber, skal du se nærmere på de anvendte materialer. Træprodukter betragtes generelt som sikre, fordi de ikke splintres i skarpe stykker. Imidlertid udgør plast- og metaldele en større trussel, da de let kan bryde af.

Se omhyggeligt på produktets kanter, før du køber det. Er de glatte eller hakkede? Glatte kanter betyder, at materialet blev skåret korrekt under fremstillingen.

Skårne kanter angiver, at nogen forsøgte at hacke stykket efter det var blevet fremstillet. Denne praksis gør det lettere for din kat at få fat i materialet og forårsage skade.

Vælg et design baseret på funktion

Nogle designs fungerer bedre end andre, afhængigt af hvilken slags aktivitet din kat deltager i. En enkel platform fungerer fantastisk til klatring.

Du kan også købe en række andre tilbehør såsom ramper, tunneler og siddepinde. Hvis du har flere katte, kan du overveje at få flere forskellige slags katskrabere.

Ødelægger kattekløer lædermøbler?

Svaret er ja, men det er let at undgå. Hvis du vil have din sofa eller hvilestol tilbage uden ridser, er alt, hvad der er nødvendigt for beskyttelse mod de skarpe negle af katte, nogle indkøbsposer og malertape!

Læg et over hvert hjørne, hvor stoffet møder metalrammen, så der ikke dannes buler, når en intetanende killing dukker sig hen over det med deres sædvanlige snigende gang (som sandsynligvis ikke vil være på denne side).

Katte er populære kæledyr, og mange katteejere kæmper med at holde deres katte fra at ridse lædermøbler. Det kan være frustrerende, når din yndige katteven skraber din dyre sofa op.

Som nævnt i artiklen ovenfor skal du sørge for en passende stikkontakt for din killing at ridse på, så de ikke begynder at gå efter andre ting rundt i huset.

Der er masser af muligheder til rådighed til dette formål, herunder stolper lavet kun til katte eller papskrabere, der er specielt designet, samt måtter, der fastgøres direkte på overflader som sofaer eller stole.

Vi håber, at vores forslag har været nyttige! Hvis der er noget andet, vi kan hjælpe dig med, er du velkommen til at efterlade en kommentar herunder!