Protein og nyresvigt som følge af din hunds diæt

Protein og nyresvigt som følge af din hunds diæt

Protein og nyresvigt som følge af din hunds diæt

Forskning har vist, at det højere proteinindhold i din hunds kost kan forårsage nyresvigt. Ved du, om din hunds kost er sikker? Forvolder du skade på dit kæledyrs sundhed ved at fodre for meget protein i din hunds kost?


Forskningen, der påviste sammenhængen mellem forhøjede proteinniveauer og nyresvigt, som udløste bekymringer om proteinniveauer i hundes kost, var ikke baseret på videnskabelig dokumentation.

Forskningen blev udført ved hjælp af rotter i stedet for hunde. Rotter er primært planteædere som deres vigtigste fødekilde. Naturligvis kunne rotters biokemi indikere vanskeligheder med at fordøje diæter med høje proteinniveauer.

Rotter har problemer med at udskille proteiner på grund af deres særlige fødebehov, ikke fordi den proteinrige kost fører til nyresvigt.

Men hvor tager vi vores holdning til protein og din hunds kost? Hundene er naturligt altædende. Når de strejfer, vil hunde jage eller samle skurvogne. En hunds kost ville bestå af både dyr og planter. Naturligvis er de hunde også kødspisere. Dette er grunden til, at hunde let kan spise en spiseplan med 30 procent proteiner eller mere.

Når mængden af ​​forbrugt protein reduceres i en hunds kost, forbedres nyrefunktionen ikke. Nyrelæsioner er ikke mindre tilbøjelige til at opstå, når hunde fodres med en kost med lavt proteinindhold.

Det er ikke før en blodurinstof-nitrogen-test, også kendt som BUN, viser en værdi på 75, at et fald i proteinindtaget er påtænkt for din hunds kost.

Hvis du er bekymret for, hvor meget protein der er til stede i din hunds kostplan, så planlæg en aftale med en professionel. Din udvalgte dyrlæge kan vejlede dig om detaljerne i hundens kost.

Der er en misforståelse om, at hunde ikke kan absorbere de høje mængder protein, de indtager. Nyreproblemer opstår ikke af overflod af protein i din hunds mad. Proteiner i store mængder kan fordøjes sikkert gennem din hunds kost, især når de stammer fra dyr.

Ti aminosyrer bør indgå i kæledyrets kost gennem protein. Kun tolv af de 22 aminosyrer produceres af din hunds lever. Dette er grunden til, at kød som hjerte og milt og kødbiprodukter alle kan finde det rigtige sted i din hunds kost.

Et premium hundefoder skal have kød som sin primære ingrediens. Dette sikrer den korrekte mængde protein, der er nødvendig til dit kæledyrs kost. Du vil vide, at du er på rette vej, når du konsulterer naturen for at få hjælp. Har du nogensinde set et dyr, der var vildt eller vandrede på marken, og græssede glad under spisetiden?

Seniorhunde bør ikke placeres på proteinfattige diæter udelukkende baseret på deres hunds alder. I virkeligheden kræver nogle kæledyr en kost, der er højere i protein, end da de var i deres tidlige voksenalder. Hvis det er medicinsk nødvendigt, giv dit højkvalitets kæledyrsprotein i deres kost.

Ideen om at fodre din hund med protein er ikke en grund til bekymring. Du vil gerne gøre det, der er bedst for din hund. Dyrenes natur fortæller os, at protein er afgørende for, at din hund kan trives.

Hvis du er usikker på myterne omkring nyresvigt og protein til dit kæledyr, så tal med din dyrlæge om den kost, din hund spiser.