Pas på din diabeteskat

Pas på din diabeteskat

Hvis din kat for nylig er blevet diagnosticeret med diabetes, kan du være bekymret for, hvad fremtiden er for dit elskede kæledyr. Den positive side er, at kæledyr kan leve et langt og sundt liv, selv efter at de er blevet diagnosticeret med diabetes.

Pas på din diabeteskat

Som kæledyrsejer er problemet, at du skal dedikere dig selv til at passe din kat under hele hans eller hans tilstand. Diabetes er ikke en uendelig dødsdom for dyr. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at vide, hvad du kan gøre for at hjælpe din kat med diabetes.

Regelmæssig lægehjælp

Når din kat er diagnosticeret med diabetes, skal du se din dyrlæge ofte. Din kat bør have periodisk kontrol for at vurdere blodsukkerniveauet og sikre, at den får den korrekte dosis insulin.

Når din kat kommer til kontrol, vil din dyrlæge kræve, at du ikke fodrer din kat i 12 timer før aftalen. Når din kat er på dyrlægens kontor, vil dyrlægen tage blodprøver og teste blodsukkeret.

Dette er dog ikke muligt for katte, medmindre du køber en glukosemonitor. Du vil sandsynligvis anmode om at tage din kat hver tredje måned for at gennemgå en sådan kontrol.

Få din kat insulin

Hvis din kat lider af diabetes, er din forpligtelse til at sikre, at din kat får den korrekte dosis insulin to gange dagligt. Hvilken mængde din kat har brug for vil variere afhængigt af din kats situation. De fleste katte modtager alt fra tre til fem enheder dagligt.

Det er afgørende at skabe en rutine for din kat. Din kat skal have insulin med mindst 12 timers mellemrum. Mange mennesker, der har kattedyr med diabetes, vil give deres kæledyr en insulininjektion hver morgen og på det nøjagtige tidspunkt om aftenen.

Det er ikke så svært at mestre kunsten at give katte insulinindsprøjtninger. Din dyrlæge vil guide dig gennem proceduren, og derefter kan du foretage proceduren hjemme hos dig.

De fleste dyrlæger vil foreslå at give din kat indsprøjtninger mellem skulderbladene i nakken. Med lidt tålmodighed og øvelse bør din kat ikke kunne mærke nogen indsprøjtning. De fleste diabetiske katte er klar over, at det er tid til at tage deres skud og være i stand til at minde dig om det ved at miave.

De rigtige forsyninger er tilgængelige. Det er afgørende at have det rigtige udstyr til at behandle din kat med diabetes. Du skal bruge insulinhætteglasset foreslået af din dyrlæge.
Det er en glimrende idé at købe din insulin, når du er ved at være halvvejs. Det kan tage et par dage for din dyrlæge at bestille din insulin.

Din dyrlæge kan også foreslå at give din kat diabetes vitamintilskud og sidde på en diæt, som din dyrlæge har foreskrevet. Det er vigtigt at kontrollere din kat efter at have modtaget injektionen.
Det er også en god idé at holde en liste over numre til din dyrlæge til mindst to akutte dyrlægeklinikker med dig, hvis dit kæledyr har brug for assistance.

Mange ejere af diabetiske kæledyr var bekymrede over omkostningerne ved denne tilstand. Det er bestemt dyrt at passe katte med diabetes.

Kærlighed og Tålmodighed

Mest af alt kræver det at håndtere en diabetisk kat masser af tålmodighed og hengivenhed. Det er ikke let at tage sig af en syg eller syg kat. Din diabetiske kat vil have flere årtier af en lykkelig tilværelse med den rette pleje.