Korrekt pleje af din hamster/gerbi

Korrekt pleje og kostplaner er de væsentlige elementer, der bidrager til ethvert kæledyrs lykkelige og sunde eksistens. Hamstere og gerbiler er ingen undtagelser fra dette behov. Så hvis du ønsker, at din hamster eller gerbil skal leve et langt og lykkeligt liv, er der nogle grundlæggende retningslinjer, som du bliver nødt til at følge.


Følgende er nogle retningslinjer, der kan bruges til at passe hamstere og gerbiler med succes:


  • At lave nogle undersøgelser for at finde de mest egnede og komplette ernæringsmæssige fødevarer til at inkludere i kostplanen for hamsteren eller ørkenrotten er et af de første skridt at gå i gang med. Med ordentlige kostplaner på plads vil kæledyret i det mindste blive godt fodret. Du skal også være opmærksom på vægten og spisevanerne hos din hamster eller gerbil. Du skal kigge efter tegn på vægttab eller vægtøgning. Hvis hamsteren eller ørkenrotten ikke spiser eller spiser al sin mad, men stadig taber sig, bør du nok ændre deres kost. På samme tid, hvis din ørkenrotte eller hamster tager for meget på, bør du nok ændre deres kostplan.

  • Ved at bruge hø i buret eller transportøren, der fungerer som dets opholdssted, vil hamsteren eller ørkenrotten være meget glad for at finjustere deres naturlige fourageringsevner, og dette vil holde hamsteren eller ørkenrotten beskæftiget og ude af fortræd og kedsomhed. At vælge den sort af hø, der indeholder umodne frøhoveder, ville være en ekstra godbid for kæledyret. En anden ting at overveje er at lægge træflis i buret samt 11 træblokke, som hamsteren eller ørkenrotten kan tygge på for at vedligeholde deres tænder. Dette vil også hjælpe med at forhindre hamsteren eller gerbilen i at tygge på buret, hvilket kan være ret irriterende.

  • Overraskende nok udgør godbidder og grøntsager også gode ting for at tilskynde til interaktion med disse små pattedyrskæledyr. Men man bør være forsigtig, når man forsøger at introducere sådanne ting som godbidder, da for meget i sidste ende kan skabe et overvægtigt kæledyr, og det kan også give væsnet ondt i maven, når det pludselig introduceres i hamsterens eller ørkenrottens kost. Derfor skal kæledyrsejeren, når nogen af ​​disse genstande introduceres, være sikker på, at det bliver gjort i meget små portioner og vedligeholdes som en godbid og ikke som en del af hoveddiætplanen. Plus, dette vil lade hamsteren eller ørkenrotten vide, at det er en særlig godbid, og de vil sætte mere pris på det. Godbidden vil miste sin værdi som godbid, hvis den gives til dyret med jævne mellemrum.

  • At holde burene rene med friske udlæg af hø og andet passende strøelse ville også være en god idé, da urinen fra disse dyr har en tendens til at lugte stærkt. Også kæledyrsejeren bør ikke være alt for foruroliget, hvis det lille pattedyr spiser sin egen afføring fra tid til anden, da dette er et meget naturligt adfærdsmønster.

  • Du bør også seriøst overveje at anskaffe din hamster eller gerbil et træningshjul, fordi disse små, pelsede væsner har en masse energi. Motion er også vigtigt for sundheden for din hamster eller ørkenrotte, og det vil hjælpe med at holde dem sunde og holde deres vægt under kontrol.

  • Lad dit kæledyr komme ud fra tid til anden. At holde hamsteren eller ørkenrotten låst i buret konstant vil begynde at få dyret til at føle sig som en fange før eller siden. Lad dem komme ud for at gå på opdagelse nogle gange, du kan endda få små bolde, som de kan løbe på gulvet i. Disse bolde slipper for frygten for, at dyret farer vild eller endnu værre, bliver trådt på.

Som du kan se af retningslinjerne ovenfor, er det meste af den pleje, der er nødvendig for en hamster eller en ørkenrotte, grundlæggende sund fornuft. Disse små dyr er fantastiske som kæledyr, især hvis det er dit første kæledyr, eller hvis du har begrænset plads til et kæledyr. Så længe du passer ordentligt på din hamster eller gerbil, er du sikker på at få mange lykkelige år med dem, hvor du kan skabe mange varige minder.