Hvorfor spiser hunde græs: Årsager og løsninge

Hvorfor spiser hunde græs

Der er ikke noget svar på, hvorfor hunde spiser græs, da hunde vil spise græs af forskellige årsager. Nogle hunde kan nyde smagen, mens andre måske forbinder den med renlighed.

Nogle hunde kan få et boost af energi af at spise græs, mens andre måske bruger det som en måde at markere deres territorium. Ingen skade kommer af, at hunde spiser græs, så længe de ikke forkæler sig, og deres kost består for det meste af frisk, sund mad.

Hvordan forhindrer du din hund i at spise græs?

 • Sørg for, at din hund har masser af motion og legetid. Hvis han keder sig, kan han vende sig til sofaen for at få trøst.
 • Hold ham væk fra områder med mange planter (som græsplæner).
 • Lad ham ikke komme for tæt på vand eller mad, der kan friste ham.
 • Tag ham med på lange gåture, så han får nok motion.
 • Giv ham sunde, nærende måltider og snacks.
 • Lær ham nogle tricks som "lad være med" og "sid." Disse vil hjælpe med at holde hans sind travlt, mens han tygger på græs.
 • Tilbyd ham noget velsmagende, når han tygger græs. Det kan være et æble, en godbidskugle eller endda bare et legetøj.
 • Husk at rose ham, når han holder op med at tygge græs. Han vil snart lære ikke at gøre det igen!
 • Du kan også købe specielle godbidder lavet specielt til hunde, der har svært ved at tygge græs. Nogle mærker inkluderer:
 • Hvis du vil prøve et naturligt middel, kan du lave en pasta af formalede mynteblade og påføre det i området omkring munden. Mynte er kendt for at reducere spytproduktionen hos mennesker, hvilket gør den effektiv til at reducere mængden af ​​græs, han spiser.
 • Du kan også bruge et produkt kaldet "Dog Grass Killer", som indeholder enzymer, der nedbryder cellulosen i græs. Det vil ikke skade dit græs, men det vil dræbe ukrudt i nærheden.
 • Til sidst kan du drysse natron på dit græs. Bagepulver hjælper med at neutralisere syrer i fordøjelsessystemet, hvilket gør det lettere for din hund at fordøje maden.
 • Når alt andet fejler, tag din hund til dyrlægen. Han skal nok til en specialist om sit problem.
 • Vær tålmodig. Selvom din hund nyder at tygge græs, vil den til sidst vokse fra det.

Er det at spise græs et tegn på sygdom?

Hunde kan kaste op, når de spiser græs, fordi de føler sig syge, men de spiser også græs, fordi de nyder det. Der er ingen beviser for, at hunde forsøger at slippe af med noget giftigt eller smitsomt.

Hvorfor kaster hunde op efter at have spist græs?

Opkastning sker, når din hund føler sig kvalme. Sygdomsfølelsen forårsager kvalme. Maven producerer en væske kaldet mavesaft. Mavesaft indeholder saltsyre, som nedbryder maden i mindre stykker.

Når din hund sluger mad, blander hun sit spyt med væsken i maven. Spyt er basisk, hvilket betyder, at det neutraliserer mavesaftens sure natur. Så når din hund sluger mad, der indeholder græs, kombinerer hun de to væsker. Hun kaster derefter op som følge af kombinationen.

Hvad sker der, hvis min hund spiser græs?

Hvis din hund spiser græs, kan den opleve et eller flere af disse symptomer:

• Diarré

• Forstoppelse

• Opkastning

• Mistet appetiten

• Dårlig mave

• Abdominal oppustethed

• Vandladningsbesvær

• Vægttab

Sådan holder du dit græs hundevenligt?

Skab et sikkert sted for hunde at lege. Undgå at bruge giftige kemikalier eller pesticider.

Lad venligst ikke din hund grave huller, hvor den kan gemme ting.

Hold din græsplæne klippet kort, så der er mindre chance for, at din hund bliver viklet ind i knivene.

Kan hunde lide græs?

Hunde spiser måske græs, simpelthen fordi det smager godt og også er en god kilde til fibre. Græsset kan være lettere at tygge end andre fødevarer, og hunde nyder at tygge ting.

Nogle hunde kan dog ikke lide at spise græs. De kan have svært ved at sluge eller blive kvalt af det.

Nogle hunde kan også udvikle problemer, hvis de spiser for meget græs. For eksempel kan de blive forstoppede eller lide af diarré.

Hundegræsallergi

Nogle hunde er allergiske over for visse typer græs. Disse allergier får deres hud til at klø og svulme. I alvorlige tilfælde kan de endda blive blinde.

Græsallergi er normalt sæsonbestemt. De fleste hunde, der er allergiske over for græs, er mest tilbøjelige til at reagere i løbet af foråret.

Allergiske reaktioner på græs varierer meget i sværhedsgrad. Nogle hunde viser få tegn på sygdom; andre kan have vejrtrækningsbesvær eller inflammatorisk tarmsygdom.

Den bedste måde at forhindre hundegræsallergi på er at holde din hund væk fra græs. Dette inkluderer ikke at tillade ham at løbe rundt udenfor barfodet.

Det ville være bedst, hvis du også holdt din hund indendørs i høje pollentider. Sørg for, at han ikke indånder pollen fra ragweed eller giftige efeuplanter.

Du kan hjælpe med at kontrollere din hunds eksponering for græsallergener ved at holde hans sengetøj rent og tørt. Lad ham ikke sove i nærheden af ​​tæpper eller tæpper, der indeholder støv.

Så længe du holder din hund væk fra områder, hvor den kan indtage græs, burde den ikke have nogen problemer. Men hvis din hund udvikler en allergi over for græs, skal du tage skridt til at reducere dens eksponering.

Hvorfor spiser hunde græs?

Hunde gør ikke eat græs, fordi de er sultne. De spiser græs for at aflaste sig selv. Hunde spiser muligvis græs af og til, men de fleste af dem foretrækker kød. De spiser ofte græs efter at have leget i gården.

Årsager til, at hunde spiser græs 

Diætmangel

Hunde spiser græs, fordi de er sultne. Græsset er ikke skadeligt for dem, men de bør ikke spise det ofte. Sørg for at give din hund en afbalanceret kost.

Ernæringsmæssig mangel

Nogle hunde spiser græs, fordi de mangler essentielle næringsstoffer. De kan have fået diæter med lavt proteinindhold eller højt indhold af kulhydrater.

Giftige kemikalier

Visse kemikalier, der findes i gødning eller insekticider, kan gøre din hund syg, når den spiser græs.

Pesticider

Pesticider, der bruges til at dræbe insekter, kan skade din hund, hvis hun indtager dem gennem munden.

Græsforgiftning

Visse græsarter kan forårsage forgiftning hos hunde. Toksinerne i disse planter kan skade din hunds lever og nyrer.

Svampeinfektion

Din pelsede ven spiser måske græs, fordi hun har en svampeinfektion. Hun kan slikke sig selv eller jord forurenet med svamp.

Angst

Din hunds græsspiseadfærd kan være deres måde at klare sig på, hvis den lider af separationsangst.

Afslutningsvis er der mange grunde til, at hunde spiser græs. Nogle af disse grunde inkluderer, at de er sultne, de forsøger at blive syge, eller de bare udforsker deres miljø.

Mens nogle kæledyrsejere kan finde det mærkeligt, er der ingen reel skade i det, og det er normalt bare en almindelig adfærd for hunde. Men hvis din hund spiser meget græs eller kaster op efter at have spist græs, bør du konsultere en dyrlæge eller kæledyrseksperter.