Hvorfor slikker katte deres poter?

Katte bruger poteslikning til at pleje sig selv ved at sprede spyt rundt om deres kroppe. Priming tager meget tid, fordi katte bruger det meste af deres tid på at pleje sig selv. Spyt hjælper katte med at køle ned, når de bliver for varme.

Hvorfor slikker katte deres poter?

At slikke deres poter giver yderligere fordele såsom afkøling. Katte gør dette, fordi det får dem til at føle sig bedre. Det giver dem også mulighed for at fjerne død hud og snavs fra deres poter.
Hvis du vil have din kat til at holde op med at slikke deres poter, så prøv at bruge en kløestillende creme på området. Dette vil hjælpe med at reducere mængden af ​​slikning, der foregår.

Hvorfor slikker katte deres poter efter at have spist?

Kattepoter er meget rene og bløde. Deres fødder bruges til at ridse jord op og grave insekter ud. Derudover bruger katte deres poter til at gnide snavs og andet affald af deres pels. Dette hjælper dem med at holde sig rene. Når katte spiser, slikker de bagefter på poterne.

Det gør de, så de kan sprede maden over hele kroppen. Dette hjælper med at forhindre, at mad sætter sig fast i deres pels. Katte slikker deres poter efter at have spist af flere årsager.

Først skal de sikre sig, at der ikke er madrester. For det andet ønsker de at holde deres pels ren. For det tredje kan de godt lide at lege med deres mad.

Endelig forsøger de måske at finde noget gemt i deres mad. Hvis din kat slikker deres poter efter at have spist, skal du ikke bekymre dig om det. Lad dem bare fortsætte, indtil de stopper.

Når slikning bliver overdreven pleje

Katte er omhyggelige groomere, som er meget opmærksomme på, hvordan de ser ud. Deres hår skal kæmmes lige tilbage, og de behøver ikke at blive vasket ofte.

En kats pels må aldrig være våd, hvilket kan føre til, at der dannes måtter. Nogle katteracer er kendt for at være tvangsfriske groomere, såsom persere. De fleste katte er dog ikke alt for bekymrede over, hvordan de ser ud.Årsager til, at din kat slikker deres pote:

Fødevareallergi

Katte, der lider af allergier, slikker ofte deres hud for meget for at lindre kløen. Denne adfærd kan forværre tilstanden yderligere. For at hjælpe med at lindre kløe, påfør en anti-kløe creme på de berørte områder.

Tandsundhedsproblemer

Hvis din kat har tandproblemer, kan den slikke sig meget om munden. Dette gøres for at stimulere tandkød og tænder. Men overdreven slikning kan forårsage tandkødssygdomme. Som følge heraf kan din kat have svært ved at tygge korrekt.

Loppeangreb

Lopper elsker at leve af dine kattevenner. De trives bedst, når de kan fodre med blod. Lopspyt indeholder antikoagulantia, der gør det muligt for lopper at suge blod uden at blive bemærket. Spyttet forhindrer også blodet i at størkne. Derfor, hvis din kat slikker sine poter for meget, kan lopper blive tiltrukket af deres poter.

Infektioner

Din kat kan slikke deres poter for meget, hvis den lider af en infektion. For eksempel, hvis din kat har ringorm, kan de slikke ikke kun deres poter, men også kradse på det inficerede område.

Mange

Mange er en smitsom hudsygdom forårsaget af parasitmider. Disse parasitter lever af din kats hårsække. Som et resultat bliver huden irriteret og betændt. Din kat kan slikke deres pote for meget for at lindre irritationen.

Kradsestolpe

Nogle katte nyder at kradse indlæg. Kradsestolper giver steder, hvor din kat kan træne deres kløer. Nogle katte foretrækker at bruge disse stolper i stedet for møbler eller gulvtæppe. Hvis din kat bruger en kradsestolpe, kan den også slikke deres poter, mens den gør det.

Stress

Når din kat føler sig stresset, kan den begynde at slikke deres poter. Dette gøres for at hjælpe med at frigøre spændinger.

Toxoplasmose

Toxoplasmose er en parasit, der lever i nogle typer katteafføring. Det inficerer katte gennem forbrug af dårligt tilberedt kød. Når den først er inde i kattens fordøjelsessystem, formerer parasitten sig hurtigt. Som et resultat forårsager toxoplasmose alvorlig sygdom hos katte. En kat, der lider af toxoplasmose, vil højst sandsynligt slikke deres poter ofte.

Opkastning

Hvis din kat kaster op, kan den prøve at slikke sig om læberne bagefter. Opkast er surt og irriterende for tungen. Ved at slikke deres læber kan din kat fjerne surheden og irritationen.

Andre grunde

Der er mange flere grunde til, at din kat kan slikke deres poter. Kontakt din dyrlæge med det samme, hvis du har mistanke om, at din kat slikker for meget på poterne.

Behandling for din kats kradsende slikke og tygge

Lopper er irriterende skadedyr, der forårsager kløe og kløe hos hunde og katte. Nogle dyrlæger anbefaler at bruge loppekontrolprodukter i seks til otte uger, men andre siger, at denne metode ikke virker. Katte, der kradser eller tygger, skal muligvis prøve forskellige diæter.

Tilføjelse af fedtsyrer eller andre næringsstoffer kan hjælpe. Katte slikker sig selv, fordi de nyder det. Nogle katte tygger ting af kedsomhed. Medicin bruges til at behandle disse problemer. Clomipramin og amitriptylin hjælper med at kontrollere angst.

Afslutningsvis er der mange grunde til, at katte slikker deres poter. Nogle årsager er godartede, såsom at pleje sig selv, mens andre kan indikere et underliggende sundhedsproblem. Som kæledyrsejer er det vigtigt at være opmærksom på de tegn og symptomer, der kan indikere et problem, og tage din kat til dyrlægen, hvis det er nødvendigt.

Se vores nærende kattefoder her.