Hvorfor kæmper katte med andre katte?

Hvorfor kæmper katte med andre katte?

Hvorfor kæmper katte med andre katte?


Katte har været kendt for deres evne til at kommunikere gennem kropssprog og ansigtsudtryk siden oldtiden. De bruger disse metoder til at etablere dominans over hinanden og advarer andre om, at de kan blive angrebet når som helst.

Dette gælder især under faktiske kampe mellem mænd, der ønsker at vise deres styrke ved at angribe hinanden. Den mest almindelige årsag til denne type konflikter er territorialitet. En kats territorium kan variere fra et lille område omkring huset til flere hektar eller endnu mere, afhængigt af hvor meget plads den har brug for.

Hvis du ejer flere katte, vil dit hjem sandsynligvis blive opdelt i forskellige territorier, hvilket fører til kampe, hvis to hankatte bor sammen. En anden mulig årsag til katteaggression er, når en ejer ikke har socialiseret sit kæledyr korrekt.

Når dyr ikke får nok eksponering for mennesker og andre kæledyr, knurrer og angriber de uden varsel. Det er vigtigt at bemærke, at alle katte altid bør holdes indendørs, fordi de ikke kan overleve udenfor på grund af rovdyr som coyoter og ræve.

Hvad gør du, hvis en anden kat kæmper mod din?

Hvis din kat fortsætter med at kæmpe efter at være blevet adskilt, kan du overveje at neutralisere din hankat. Kastrerede mænd har en tendens til at blive meget roligere og blødere. Hunnekatte falder normalt til ro, når de er kastreret, selvom nogle hunner fortsat viser dominans over andre, selv efter at de er blevet repareret.

Hvad skal man ikke gøre, når katte kæmper?

Undgå at udsætte dine katte for stressfaktorer, herunder høje lyde, ukendte mennesker, nye steder, ændringer i rutine og farlige genstande. Disse ting kan udløse frygtbaseret aggression.
Overvej at konsultere en professionel træner eller behaviorist om træningsprogrammer designet specielt til katte.

Hvordan kan jeg stoppe min kat fra at kæmpe med andre?

Hvis du bemærker, at din kat bliver aggressiv over for andre katte, er der nogle ting, du kan prøve:

Hold dit hus rent

Sørg for, at dit hjem er rent, så din kat ikke føler sig truet af lugte efterladt af tidligere besøgende. Sørg også for, at madskåle rengøres dagligt, og at kasser tømmes regelmæssigt. Du kan overveje at holde et separat rum kun til din kat, hvor de kan trække sig tilbage, når det er nødvendigt.

Giv separate soveområder

Nogle katte foretrækker at sove alene, mens andre kan lide at have selskab i nærheden. Prøv at give dem begge deres sengetøj og legetøj.

Brug metoder til positiv forstærkning

Udover at bruge positive forstærkningstræningsteknikker kan du også lære din kat grundlæggende kommandoer som f.eks. "Sid", "bliv", "ned" osv. Disse kommandoer hjælper med at holde din kat sikker og forhindrer dem i at blive skadet.

Overvej at bruge Feliway Spray

Feliway spray hjælper med at reducere stressniveau og angst blandt katte. Læg et par dråber under din kats næse hver dag, før du fodrer hende.

Undgå overfodring

Foder for mange kalorier kan resultere i fedme og overdreven vægtforøgelse. Vær forsigtig med at give din kat godbidder, der indeholder store mængder sukker.

Slip af med uønskede kæledyr

At have venner over betyder ofte at tage nye lodne gæster med. Nogle gange ender uønskede kæledyr dog med at blive længere end forventet. For at undgå dette problem skal du spørge alle, der besøger dit hjem, om de har husdyr med. Hvis nogen siger ja, skal du høfligt fortælle dem, at du hellere vil, at de efterlader deres dyr derhjemme.

Introducer nye katte langsomt

Indfør ikke nye killinger til ældre, før de er gamle nok til at forstå, hvad der foregår. Ellers tror de måske, at den nytilkomne forsøger at tage deres plads i familien væk.

Spil spil sammen

At spille spil med din kat kan distrahere dem fra at fokusere på kampen. For eksempel kan du lege med din kat og kaste bolde i nærheden af ​​dem i stedet for at kaste dem direkte på dem.

Giv dem plads

Lad ikke din kat sove ved siden af ​​dig, medmindre du ved, at de kan lide at gøre det. Giv i stedet din kat sit udpegede soveområde.

Pas på deres helbred

Sygdom kan udløse aggression hos katte. Vær derfor meget opmærksom på din kats sundhed og sørg for ordentlig pleje.

Tilbyd passende legetøj og stimulanser

Katte har brug for stimulering for at forblive glade og sunde. Så længe din kat får masser af motion og mental stimulering, udvikler den ikke dårlige vaner.

Hvad du kan gøre ved katteaggression?

Du vil ikke tvinge din kat til at underkaste sig ved at straffe dem for dårlig opførsel. Brug i stedet positiv forstærkning til at lære din kat bedre manerer.

Hvordan føles det at blive angrebet af en aggressiv kat?

Det føles ikke særlig godt! Smerten forårsaget af disse angreb kan vare alt mellem 30 minutter til flere timer, afhængigt af hvor alvorlig bitten var.
I nogle tilfælde kan offeret endda miste bevidstheden på grund af blodtab. Det er vigtigt at bemærke, at der kan være alvorlige konsekvenser, hvis din kat bider dig uden varsel.

Hvorfor kæmper katte med andre katte

Kan jeg få rettet min kat?

Ja, det ville være bedst, hvis du overvejer at få rettet din kat. Der er en række grunde til, at det kan gøre livet lettere for dig og dit kæledyr at få din kat kastreret eller kastreret:

Spaying og neutralisering hjælper med at forhindre fremtidige problemer

Spay/neuter kirurgi forhindrer fremtidig graviditet, kræft, hjertesygdomme, diabetes, urinvejsinfektioner osv. Disse tilstande kan forårsage betydelig skade på din kats krop og føre til for tidlig død. Ved at forhindre disse sygdomme, før de starter, sparer du dig selv tid og penge på vejen.

Din kat vil være mere komfortabel omkring mennesker

Når din kat ikke er kastreret, bliver hans hormoner ubalancerede, hvilket får ham til at knurre oftere og handle aggressivt over for andre dyr. Efter at være blevet kastreret, forbliver din kats hormonniveauer imidlertid stabile, så han kan leve fredeligt omkring mennesker.

At have et fast kæledyr er lettere for alle involverede

Hvis din kat bliver gravid efter at være blevet kastreret, skal han gennemgå en anden kirurgisk procedure kaldet en ovariohysterektomi. Under denne operation fjerner din dyrlæge alle reproduktive organer, herunder livmoderen, æggelederne, livmoderhalsen, vagina, vulva, brystkirtler, æggestokke, testikler og epididymis.

Selvom det lyder som en masse unødvendig operation, gør det tingene meget enklere, for nu skal din kat ikke længere bekymre sig om at blive gravid igen.

Din kat bliver ikke syg af katte leukæmivirus

Feline leukæmivirus forårsager feline AIDS-lignende symptomer hos inficerede katte. Fordi de fleste killinger ikke er udsat for virussen ved fødslen, kan deres immunsystem beskytte dem mod at pådrage sig sygdommen.

Men når din killing når seksuel modenhed, begynder han at producere antistoffer for at bekæmpe virussen. Desværre beskytter disse antistoffer kun i cirka 2 måneder. Når din killing holder op med at lave nye antistoffer, begynder han at udvikle tegn på infektion.

Du kan have flere katte uden ekstra omkostninger

At have flere kæledyr kræver ekstra pleje- og fodringsomkostninger. For eksempel ville hver kat kræve sin madskål, skraldespand, legetøj, sengetøj, skrabepæl osv.

Når du summerer omkostningerne ved at købe alt separat, tilføjes det hurtigt. Med en enkelt kat er du begrænset til kun 1 sæt forsyninger. Hvis du har to katte, skal du bruge dobbelt så mange genstande, hvilket betyder at bruge dobbelt så meget som du gjorde med en kat.

Din kat kan leve længere og føle sig bedre

Kastration er også gavnligt, når det kommer til at forlænge din kats levetid. Undersøgelser viser, at hankatte, der blev steriliseret, levede 3 år, mens dem, der ikke har haft en gennemsnitlig levetid på 4 år.
Hunkatte, der gennemgik samme procedure, levede i gennemsnit 5 år sammenlignet med 6 år uden proceduren.

Det gør livet lettere nede ad vejen

Neutering hjælper med at forhindre uønskede graviditeter og reducerer stress forårsaget af hormonelle ændringer i puberteten. Dette hjælper med at sikre, at din kat ikke udvikler sundhedsmæssige problemer relateret til sex senere i livet. Hvis din kat kommer i problemer, er der desuden ingen babyer involveret!

Katte er territoriale dyr og vil ofte kæmpe for at forsvare deres territorium. Den bedste måde at undgå en katkamp er ved at give dem nok plads eller flere kattekasser i huset til hver kat og legetøj, som de kan lege med uden at genere hinanden.

Hvis du har mere end to katte derhjemme, er det altid bedre at få hjælp fra en dyreadfærdsspecialist, der tilbyder træningstjenester, så dine kæledyr kan leve lykkeligt sammen!