Hvad er bedre katte eller hunde?

Hvad er bedre katte eller hunde?
Mange mennesker elsker begge kæledyr. Det er dog svært at vælge en af ​​dem som et yndlingsdyr. I dag vil vi prøve at finde ud af, hvilke der er bedre katte eller hunde.

Hvad er bedre, katte eller hunde?

Hunde! For det første er de meget loyale og kærlige over for deres ejere. For det andet kan de give dig godt selskab, når du føler dig ensom og deprimeret. For det tredje forbliver de altid aktive og leger med dig, når du vil.

Mange mennesker kan ikke lide katte, fordi de gør, hvad de vil, og når de vil. Mange kæledyrsejere rydder også op efter deres hunds rod, men ikke kattens rod, primært fordi katte tildækker deres rod, så det ser aldrig ud til, at man var der overhovedet.

En anden grund til, at folk foretrækker hunde frem for katte, er, at hunde kan trænes, så når de får en kommando, adlyder de næsten altid. På den anden side kan katte ikke trænes på en sådan måde, da de fleste af dem gør hvad de vil, og når de vil.
Det er derfor, at hunde i dag bliver mere populære blandt dyreejere end katte. Men folk, der elsker katte og hunde lige meget, vil sige, at de begge har deres unikke fordele og ulemper over hinanden, så det er bare op til dig, hvad du foretrækker!

Afslutningsvis, selvom der er mange grunde til, at folk foretrækker hunde frem for katte, hvis du er en af ​​dem, der foretrækker begge dele, bør du vide, at det ikke vil skade din tegnebog at eje en af ​​dem! De er alle billige kæledyr, der er hver en krone værd! Så hvad er bedre? Det er op til dig at bestemme.

Hvem har en bedre vision? Hunde eller katte?

Der er naturligvis ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål. Som du sikkert er klar over, er katte kendt for deres fremragende nattesyn.

På den anden side har hunde noget begrænset nattesyn, hvorfor de klarer sig dårligt i situationer, der mangler tilstrækkelig belysning. Når det kommer til dagtimerne, har hunde dog kanten. Deres syn i dagtimerne er bedre end kattens syn.

Kan hunde lugte bedre end katte?

Man må undre sig over, hvordan verden ville se ud, hvis alle mennesker var blinde. Det er et interessant tankeeksperiment, fordi det får os til at indse, hvor stor vægt vores synssans har i hverdagen - fra at navigere i travle gader til at identificere mennesker eller ting.

Måske hvis vi ikke kunne se, ville der eksistere en anden sans, der var lige så vigtig. Hvad hvis dette hypotetiske alternative univers havde hjørnetænder i stedet for mennesker? Ville disse hunde have øget olfaktoriske evner i forhold til deres menneskelige modstykker?

Lad os undersøge dette spørgsmål ved at se nærmere på videnskaben bag, om hunde kan lugte bedre end katte.

For at forstå hundeolfaktion skal vi først erkende, at dyr med sådanne sensoriske tilpasninger ofte bruger dem til overlevelse. Set fra byttedyrs perspektiv giver en øget lugtesans større mulighed for at opdage rovdyr eller farer i deres miljøer.

Dette gælder især for hjørnetænder, der både er jægere og ådselere af natur, da de vil bruge deres næser til at søge efter mad ud over at undgå trusler. Så hvordan bruger hunde olfaction? Når en hund normalt trækker vejret, kommer luft ind i næsehulen gennem næseborene (placeret på "siderne" af næsen).

Da denne luft kommer i kontakt med væv fyldt med lugtmolekyler, stimulerer den særlige sanseceller kaldet olfaktoriske receptorceller. Disse receptorceller frigiver et elektrisk signal, der fortæller hjernen, hvilken specifik lugt der er til stede i miljøet.

De lokaliserer, hvor lugte binder sig til olfaktoriske receptorceller - indsat: Olfaktorisk neuron viser lugtende receptorer i gult.
Til gengæld fortolker hjernen disse signaler og sender responssignaler ud, der instruerer hundens krop i hvordan man reagerer.

For eksempel kan en hund snuse en persons hånd og fortolke en duft som kendt, hvilket ville udløse hukommelsesrelaterede områder i hjernen. Mere enkelt sagt, når en lugt opdages, udløser det et indre sensorisk system, der fortæller dyret, hvad det lugter.

Dette sker ved den indledende påvisning af lugtmolekyler på nogenlunde samme måde, som brandmolekyler udløser vores varmefølelse - uden at være videnskabeligt "bevidste" om dem. Da mennesker har cirka 5 millioner olfaktoriske receptorceller [sammenlignet med 300 millioner hos hunde], er det ikke overraskende, at vores lugtesans ikke er nær så præcis.

Selvom du mener, at selv med dette begrænsede antal receptorer kan mennesker stadig skelne mellem mange forskellige dufte. Det betyder, at der skal være andre medvirkende faktorer i spil, der yderligere styrker lugten hos visse dyr.

Efter at have lært om mekanikken bag hundeluft, kan vi nu konkludere, om hunde har en øget lugtesans i forhold til katte.

Der er flere grunde til, at du måske tror, ​​at hunde sniffer bedre ud af lugte end katte, fordi de har flere næser! For det første udfører hvert hundens næsebor sine indåndinger og udåndinger uafhængigt - hvorimod katte kun bruger den ene side til begge formål.

Som et resultat kan hunde snuse en duft ud og bestemme dens kilde hurtigere end katte. Dette er imidlertid ikke den eneste grund til, at hundeolfaktion overstiger deres kattekammerats. Hunde har et komplekst næsehul med vævsfolder kaldet turbinater.

Det er her den sande magi sker, da disse strukturer indeholder en overflod af receptorceller, som sender beskeder til hjernen om forskellige dufte. Det er blevet anslået, at hunde besidder op til 300 millioner forskellige lugtfølsomme celler i deres næse sammenlignet med 5 millioner, der findes hos mennesker!

Til sammenligning har katte forholdsvis enkle næsehuler med færre turbinerede folder. Som følge heraf har de betydeligt færre lugtregistrerende celler end hunde har - besidder alt fra omkring 20 millioner til 80 millioner.
Selvfølgelig er det vigtigt at bemærke, at dette er et gennemsnit, hvor de fleste katte besidder omkring 27 millioner (svarende til hundeområdet). Selvom de begge mangler hunde i antal, kan katte stadig bruge deres næser til overlevelse.
De er måske ikke lige så effektive til at opsnuse bytte eller dufte, men de kan stadig skelne mellem lugte - omend mindre præcist end hunde.
Så hvordan påvirker disse forskelle kæledyrs sanser?
Det er sikkert at antage, at mange kæledyr sandsynligvis kan lugte bedre end mennesker i betragtning af lugtes primære rolle i jagtprocessen.

Oven i købet ved vi nu, at der er betydelige anatomiske grunde til, at hunde -næser altid fører til katte -næse, når det kommer til duftopdagelse!

Som du kan se, er der masser af fordele og ulemper for hver dyretype. Men den endelige beslutning ligger hos dig! Hvad er dit yndlingsdyr?