Grundlæggende om pleje af små pattedyr

For at overveje at anskaffe et lille pattedyr som kæledyr, skal den potentielle ejer først være godt udstyret med al den nødvendige viden for at hjælpe med at gøre hele oplevelsen til en fornøjelig og stressfri en. Nogle af de elementer, der bør overvejes, er ret indlysende, mens andre kan virke ubetydelige på det tidspunkt, men er lige så vigtige for den overordnede ligning.

 

Følgende er nogle af de elementer, du skal overveje, før du faktisk træffer det endelige valg om at anskaffe et lille pattedyr som kæledyr:

 

  • Små pattedyr kræver normalt rolige omgivelser for ikke at forskrække dem i deres allerede tilsyneladende enorme omgivelser. Derfor vil det være en god start for kæledyret at være opmærksom på alle de vigtige aspekter, der bidrager til et ideelt opholdsrum for kæledyret. Kæledyrets komfort og sikkerhed bør være prioriteret, når man beslutter sig for de levevilkår, det i sidste ende skal placeres i.

 

  • Et andet element, der skal tages i betragtning i plejen af ​​det lille pattedyrs kæledyr, er foder- og ernæringsindtagelsen eller programmet, der passer til kæledyret. At være i stand til at tilberede disse måltider i overensstemmelse med dyrets anbefalede behov er meget vigtigt, da det lille pattedyrs kæledyr vil være helt afhængig af ejeren til at sørge for alle sine kostbehov. Som tidligere nævnt er det ejerens ansvar at holde dyret sundt. Som sagt før, dyret valgte ikke dig, du valgte det!

 

  • Tid afsat til at lege og interagere med kæledyret er også noget at overveje, da ingen kæledyr nogensinde bør efterlades alene og uden opsyn i lange 7 perioder. Dette vil være stressende for kæledyret og i sidste ende koste kæledyret at forværres, da det føler ensomheden bliver mere overvældende. Hvis den potentielle ejer har en meget travl tidsplan og endnu værre næsten aldrig er hjemme, ville det være en ret egoistisk idé at anskaffe sig et kæledyr.

 

  • En anden vigtig ting at overveje er at sætte en måde, hvorpå det lille pattedyr kan træne, ind i dyrets fremtidige hjem. Det er vigtigt, at du sætter en eller anden type hjul, som de kan køre på i deres bur, så de kan træne. Dette vil også hjælpe med at holde dem mere stille, mens de er i deres bur, fordi de vil have en måde at forbrænde energi på.

 

  • Mindre pattedyr skal holde deres tænder trimmet ned. Det er vigtigt, at du putter en slags træklods eller andet i deres bur, så de kan tygge på det og holde deres tænder sunde. Udover at holde deres tænder sunde, vil du bemærke, at hvis de har en blok at tygge på, tygger de ikke længere på buret.

 

  • En anden vigtig ting er, at du ikke efterlader dyret i buret konstant. Selvom du måske ser den som bare en hamster eller en kanin, skal den stadig ud af buret og kunne gå frit rundt i huset; selvfølgelig skal du holde øje med dit kæledyr, mens det strejfer.

 

  • En anden ting, du måske vil overveje, er at få to af samme type små pattedyr. Hvis du ikke ønsker, at dyrene skal yngle, anbefales det, at du anskaffer to hanner eller to hunner. Dit lille pattedyr har en større chance for at være mere komfortabel og glad, hvis det har en ven, det kan bruge sin tid sammen med. Så igen vil nogle mennesker måske have lyst til at brød. Der er faktisk et kæmpe marked for mindre pattedyr, og der kan tjenes mange penge på at opdrætte dem. Men hvis du planlægger at opdrætte dine små pattedyr, er det meget vigtigt, at du har de rette forsyninger og miljø til at håndtere dem på en sund og sikker måde.

 
Alt i alt er det grundlæggende i pleje af mindre pattedyr ganske enkelt, og de fleste af dem består af sund fornuft. Bare husk at behandle dit lille pattedyr, som du ønsker at blive behandlet. Selvom det er et lille dyr, er det stadig et levende væsen og fortjener vores største respekt for dets liv.