Grundlæggende ernæring til katte

 Grundlæggende ernæring til katte

Katte er obligatoriske kødædere, hvilket betyder, at de skal spise kød for at overleve. Du kan ikke bare lade dem græsse på en græsgange og forvente, at kattens fordøjelseskanal behandler planter, som det kan med animalske produkter!
Derudover har katte til tider været kendt som nibblere-det er måske ikke altid fornuftigt, hvorfor disse dyr ville blive så begejstrede for at spise noget som græs, men der er sandsynligvis mere end øjnene bag disse vaner.

Den gennemsnitlige kat har brug for den rigtige mad for at forblive sund og glad. Desværre har mange katte problemer med at finde et godt mærke til deres yndlingsret, så de kan ende sygt eller klumpede ud med en ikke-tiltalende pels, fordi den måske ikke også passer til dem ordentligt i smag!
Heldigvis findes der forskellige muligheder i dag; vælg en, der lyder velsmagende for jer begge (efter at have konsulteret denne artikel om valg af, hvad der er bedst), og fodre derefter sammen som det ser passende ud - men prøv at holde fast ved kun 1 type hele vejen igennem, medmindre andet er anbefalet af din dyrlæge.

En sund kost til katte bør bestå af følgende:

Magre proteinkilder - oksekød, kylling, kalkun, lam, laks
Orgelkød er meget nærende og indeholder mange vigtige næringsstoffer til din kat. Organkød, der normalt fodres til katte, omfatter lever, nyre eller hjerte.
Disse kan være friske, kogte eller dåse. Bemærk, at fodring af orgelkød bør foretages i meget små mængder (ikke mere end 10% af den samlede kost), fordi det er højt i vitamin A, hvilket kan føre til vitamin A -toksicitet, når det fodres i overskud.

Hvis en ejer vil fodre deres kattelever, er det vigtigt at sørge for, at leveren kommer fra et sundt dyr. Hunde er et af de få dyr, der sikkert kan få leveren af ​​et andet dyr, men katte kan ikke metabolisere det.

Ernæringskrav til dit kæledyr vil variere efter alder og størrelse. Hvad hun har brug for som en killing er meget anderledes, end hvad en voksen kat kræver.
Alligevel bør disse små ændringer i stofskiftet altid følges for at undgå ernæringsmæssige mangler, der kan føre til sygdom eller øget risiko for visse sygdomme som diabetes mellitus type II (der er endda nogle beviser, der forbinder denne tilstand med fedme). Sørg for ikke at fodre for meget, og du skal heller ikke nægte dem mad helt!

Katte sætter pris på konsistens, når de spiser, så prøv at holde det samme tidspunkt hver dag ved måltiderne - hvilket hjælper med at hjælpe med bekvemmeligheden og god tandhygiejne. Og sørg også for, at skåle ikke placeres i nærheden af ​​områder med høj trafik, medmindre andet specifikt er anmodet om det, da bliver det svært at adskille det, der er spist, fra det, der går tilbage i skålen.

Finder du dig selv med et nyt kæledyr, der har brug for mad? Er de blevet for gamle til deres killing- eller hvalpefoder og kræver nu en voksenkost, men ved ikke, hvordan de skal overgå dem fra en type til en anden.
Det første trin er altid at finde ud af, hvilken slags kæledyr der allerede er om bord for at planlægge derefter, når det er tid til at skifte!

Husk-tving ikke noget ned; Brug gradvise ændringer over tid i stedet, hvis det er muligt, fordi dette vil hjælpe med at forhindre fordøjelsesbesvær forårsaget af pludselige ændringer i kosten (og hvem vil have noget, der gør ondt i maven ?!).
Du kan prøve at give godbidder som belønning for at gå udenfor, men vær opmærksom på, at dette måske ikke altid fungerer så godt. Husk at være tålmodig!