Giftige fødevarer, din kat ikke bør spise

Giftige fødevarer, din kat ikke bør spise
Der er mange fødevarer, som katte ikke bør spise, men det er nogle af de mest almindelige. Katte kan være modtagelige og allergiske over for bestemte fødevarer. Nogle af disse fødevarer kan få din kat til at få en bivirkning, såsom opkastning, diarré, sløvhed, tab af appetit, åndedrætsbesvær, anfald, koma, død osv. Hvis du har mistanke om en fødevareallergi hos din kat, skal du kontakte din dyrlæge med det samme.


9 fødevarer, din kat ikke bør spise


Råt kød

Katte er kødædere af natur; deres fordøjelsessystemer er designet til at spise kødfulde byttedyr som mus, rotter, kaniner, fugle, fisk, frøer, slanger, firben, insekter osv. Når de fodres med disse typer mad, vil din kat sandsynligvis opleve diarré, opkastning, mavesmerter, oppustethed , vægttab, dehydrering og endda død, hvis den ikke behandles.

Knogler

Katte har skarpe tænder og kløer, der gør det muligt for dem at dræbe dyr, der er meget større end dem selv. Hvis knogler ikke tygges grundigt nok, kan de splintre og forårsage alvorlige indre skader såsom punkterede tarm, blødende sår og brudte ribben. Det er bedst at undgå at give din kat helt kød og knogler.

Rå æg

At give din kat et råt æg er en risikabel og potentielt skadelig praksis. For det første er der risiko for madforgiftning fra bakterier som salmonella eller E Coli på grund af deres evne til at smitte af disse infektioner, når vi tilbereder dem med varme - noget katte ikke kan gøre selv, fordi de er landbaserede dyr!
Det andet problem involverer en ingrediens i æggehvider kaldet avidin, som kan forstyrre biotinoptagelsen af ​​vores lodne venner, hvis de indtages for meget; dette kan føre til hudproblemer og fordøjelsesbesvær, herunder hårtab.

Tun

Tun har været en populær fisk for mennesker siden oldtiden, og det er ikke anderledes med katte. Smager fantastisk i kanikama -rullen eller som lejlighedsvis godbid - men sørg for ikke at fodre dem for meget!

For mange næringsstoffer mangler fra denne mad, som kan føre din kat til alvorlige helbredsproblemer senere hen ad vejen, herunder kviksølvforgiftning; Giv heller aldrig rå tun på grund af potentiel forurening af bakterier som salmonella, der kan gøre dem sygere end før


Tuner tjener deres formål, når de gives sparsomt, så langsigtede effekter ses ikke. Imidlertid kan overdrivelse forårsage dig en vis sorg, såsom vægtøgning på grund af at have mere protein end nødvendigt for at opretholde kattens kost og mere energi på grund af det overskydende protein, hvilket kan føre til hyperaktivitet eller skittende adfærd.

Mælk, ost og andre mejeriprodukter

Katte har laktoseintolerance ligesom mennesker. Det betyder, at hvis de indtager for meget mælk, vil de opleve symptomer som diarré, opkastning, sløvhed, vægttab, dehydrering, svaghed, depression, anfald, koma, død osv. Den bedste måde at forhindre dette på er ved at undgå alle former af mejeriprodukter, fra komælk til gedemælk.

Chokolade

Chokolade indeholder koffein, sukker, faststof i mælk, fedt og emulgatorer. Koffein forårsager nervøsitet, søvnløshed, rysten, hyperaktivitet, muskeltrækninger, forhøjet blodtryk, uregelmæssigt hjerteslag og pludseligt hjertestop.

Hvidløg

Hvidløg er en af ​​de ting, vi mennesker ikke kan få nok af. Det tilføjer smag til alt fra pizza til pastasauce, salatdressing til kyllingsuppe. Så hvorfor skulle nogen tro, at hvidløg ikke er godt for katte? Fordi katte ikke skal indtage store mængder af enhver frisk grøntsag, især hvis de aldrig har haft erfaring med at spise grøntsager før.


Hvidløg er ekstremt giftigt for katte, fordi det indeholder svovlforbindelser kaldet thiosulfinater. Thiosulfinat forgifter katte gennem flere mekanismer, herunder inhibering af cytochrom P450 -enzymer, forstyrrelse af glutathionmetabolisme og induktion af oxidativ stress.

Brød og gær

Brød er en af ​​de ting, vi mennesker ser ud til at tage for givet. Det er billigt, let at lave, nærende og alsidigt nok til at fungere som både morgenbrød og brødbrød.

Så hvorfor skulle nogen tro andet, når det kommer til at fodre deres kat? Der er mange grunde til, at brød ikke er ideelt til kattens ernæring.

For det første tilbyder brød ikke meget med hensyn til fiber, vitaminer eller mineraler. For det andet indeholder de fleste kommercielle tørfoder additiver, der bidrager til tarmbetændelse og blokering.

For det tredje har brødet en tendens til at være højt i kulhydrater, hvilket gør det svært for katte at forbrænde fedtlagre effektivt.

For det fjerde mangler brød ofte tilstrækkelige mængder taurin, der er nødvendige for korrekt øjenudvikling og vedligeholdelse. Og endelig har katte ikke brug for brød for sin næringsværdi; de spiser det af nødvendighed.

Jordnødder

Selvom jordnødder ikke er giftige for mennesker, kan de være dødelige for katte. Jordnøddesmør indeholder tryptophan, et kemikalie, der ligner serotonin i vores hjerner.

Katte får høje niveauer af dette stof naturligt gennem fødekilder som fisk og fugle. For meget tryptophan forårsager depression, angst, aggression og søvnløshed. Hvis din kat spiser jordnøddesmør, skal du observere dem, indtil de holder op med at virke deprimeret. Handl derefter om nødvendigt.

Sådan fodres din kat sikkert?

Der er mange måder at fodre din kat korrekt på uden at skade hendes helbred. Den mest almindelige måde er at give tør kibble. Tørre kibbles findes i forskellige størrelser, fra små pellets til store bidder.

Nogle mennesker foretrækker småkager, mens andre vælger større. Du vil sørge for at fodre din kat mindst to gange dagligt, så hun får tilstrækkelig ernæring hele dagen. En anden mulighed ville være våd dåsemad. Våd dåsemad kommer i små dåser, store dåser eller poser.

Disse muligheder giver dit kæledyr ekstra fugt og vitaminer sammenlignet med tør kibble alene. Denne type mad anbefales imidlertid ikke til langvarig brug på grund af dets højere natriumindhold. En tredje mulighed ville være frosne godbidder.

Frosne godbidder er lavet af frysetørrede ingredienser og kræver derfor ikke madlavning, før de serveres. Dette gør dem til et let valg, når tiden er knap, men du vil stadig tilbyde din kat lidt kvalitetsernæring.

Hvordan ved jeg, hvad min kat har brug for?

Det første skridt mod at sikre korrekt ernæring til din kat er at vide, hvor meget han spiser. De fleste katte har kun brug for omkring 1/4 kop pr. Pund. For eksempel kræver en 10 lb kat, der vejer 100 lbs, 500 gram mad hver 24. time.

Det betyder, at han ville spise 25 kilo mad hver uge! Så hvor får man den mængde mad? Nå, der er masser af steder online, der sælger bulkfødevarer. Men hvorfor ikke bare købe individuelle portioner i stedet?

Individuelle poser mad i portionsstørrelse koster færre penge og fylder mindre på hylderne. Plus, de giver dig mulighed for at overvåge, præcis hvor meget din kat forbruger. Hvis du har mere end en kat, vil du spare mange penge ved at købe flere portioner ved at købe flere måltider i poser.

Hvad er den bedste kost til min kat?

Kostvalg afhænger helt af din kats alder, race, aktivitetsniveau, livsstil og generelle sundhed. Der findes to hovedtyper af diæter: kommerciel og hjemmelavet.

Kommercielle slankekure kan enten købes som råt kød eller tilberedes. Hjemmelavet kost består af frisk kød som fisk, fjerkræ, æg, grøntsager, frugt, korn osv.

Begge diæter indeholder protein, kulhydrater, fedt, fibre, mineraler, vitaminer, antioxidanter, probiotika, præbiotika, aminosyrer, fedtsyrer og andre næringsstoffer, der er afgørende for et godt helbred.

Det er vigtigt at bemærke, at begge diæter altid bør indeholde forskellige fødevarer for at sikre, at din kat får nok kalorier og næringsstoffer.

Hjemmelavet kost

Hvis du beslutter dig for at gå din kost, er der nogle tips, du skal huske på:
1) Sørg for, at din kat har adgang til rent vand.
2) Brug ingredienser af høj kvalitet, såsom økologiske kyllingebryst, fuldkornsbrød og græsfodret oksekød.
3) Pas på ikke at overstege kødet, da det kan få din kat til at blive syg.
4) Kog altid grundig kalkun grundigt. Kalkun indeholder færre fedtstoffer og olier, som kan forstyrre din kats mave, hvis den indtages for hurtigt.
5) Hold din kat væk fra forarbejdede fødevarer. Forarbejdede fødevarer indeholder ofte konserveringsmidler, kunstige smagsstoffer, farver, sødestoffer og fyldstoffer. Alle disse tilsætningsstoffer kan føre til gastrointestinale problemer hos kæledyr.

Kommercielle kostindstillinger

Mange virksomheder fremstiller komplette formler designet specielt til katte. De indeholder normalt en kombination af proteiner, kulhydrater og lipider. Proteiner hjælper med at opbygge stærke muskler og knogler; kulhydrater leverer energi; og lipider hjælper fordøjelsen.

Derudover indeholder kommercielle diæter typisk også tilsat vitaminer og mineraler til fremme af sund hud, hår, negle, tænder, øjne, ører, næse, mund, tandkød og poter.

Fodertip til voksne katte

Voksne katte har brug for andre mængder kalorier end killinger. En killing har brug for omkring 10% flere kalorier pr. Pund end en voksen kat. Derudover kræver voksne katte lidt mindre fedt og protein end killinger. 

Giftige fødevarer, din kat ikke bør spise

Her er nogle tips til, hvordan du fodrer din voksne kat korrekt:

1) Sørg for, at han får nok kalorier

Kalorier er nødvendige hver dag for at holde din kat i live og godt. Killinger har brug for cirka 15 procent flere kalorier end voksne. Voksne har kun brug for omkring 20 procent flere kalorier end killinger.

2) Tilbyder frisk frugt og grøntsager

Frisk frugt og grønt er fremragende kilder til fibre og andre vigtige næringsstoffer. Din kat vil elske dem! Du kan først tilbyde små stykker og derefter gradvist øge deres størrelse over tid.

3) Tilføj noget fedt til madplanen

Fedt er nødvendigt for korrekt optagelse af visse vitaminer og mineraler. Tilføjelse af kun 1-2 spiseskefulde olivenolie dagligt hjælper med at give ekstra ernæring uden at tilføje ekstra kalorier.

4) Må ikke overfodre eller underføde

Overfodring fører til fedme, mens underfodring forårsager vægttab. Hvis du bemærker ændringer i din kats adfærd, skal du straks kontakte din dyrlæge.

5) Overvåg vægtforøgelse og tab

Vægtøgning og tab er normale under vækstsporer, men overdreven vægtforøgelse eller tab kan indikere sygdom. Rådfør dig med din dyrlæge, hvis du ser tegn på usædvanlige spisevaner eller opkastning.

6) Giv variation

Din kat elsker variation, så prøv at tilbyde dem flere slags mad hver uge. På denne måde keder de sig ikke og udvikler dårlige spisevaner.

7) Feed regelmæssigt

Din kat skal have sine måltider to gange om dagen. Denne tidsplan er imidlertid ikke altid mulig på grund af arbejdsplaner eller rejseplaner. Så sørg for at justere derefter.

8) Giv dem tid til at spise

Giv din kat nok tid til at spise, inden du serverer dem endnu et måltid. Det tager mellem 30 minutter og en time for fordøjelsessystemet at behandle mad.

9) Brug mad godbidder klogt

Brug ikke godbidder som belønning, når du træner dit kæledyr. Giv dem i stedet noget andet som ros eller legetid.

10) Vær tålmodig med uddannelse af nye vaner

Det kan tage op til tre uger for ny adfærd at blive forankret i din kats rutine. Men når de gør det, bliver det lettere at træne dem til at følge kommandoer.

11) Hold hans miljø rent

Katte nyder at have rene områder, hvor de føler sig trygge og sikre. Lad derfor ikke ophobning af rod omkring dit hjem. Fjern også potentielle skjulesteder som kasser, hylder og møbler fra områder med høj trafik.
12) Pas på tegn på sygdom
Kontakt din dyrlæge med det samme, hvis din kat virker sløv, har diarré, opkast eller viser tegn på smerte. Disse symptomer kan betyde alvorlige helbredsproblemer.

13) Slip af med lopper

Loppeangreb forårsager kløe, hvilket vanskeliggør pleje. De bærer også sygdomme, herunder bændelorm og ringorm. Lopper trives i varmt vejr og tørre forhold. Prøv at sprøjte loppespray direkte på din kats frakke. Børst derefter håret ud med en blød børste. Påfør til sidst insektmiddel på udsat hud.

14) Tjek din kat dagligt

Du ved aldrig, hvad der kan ske på de dage, hvor du ikke er der for at passe på din killing. Sørg for at tjekke dem regelmæssigt i løbet af dagen. De kan have brug for hjælp til at komme udenfor eller endda medicin.

15) Pas på, når du rejser

At rejse med katte kræver særlig omhu. For det første skal du holde alle varer inden for rækkevidde. For det andet, undgå at efterlade kæledyr uden opsyn i biler. For det tredje, medbring masser af vand, da varmeudmattelse kan forekomme hurtigt.

Hvilke menneskelige fødevarer er giftige for katte?
Mens mange almindelige menneskelige fødevarer som chokolade, druer, rosiner, løg, hvidløg, kaffebønner, teblade og alkohol er giftige for katte, er andre fordelagtige.

Derudover indeholder mælk calcium, som hjælper med at opbygge stærke knogler og tænder. Andre gode kilder omfatter lever, fiskeolie, ost, yoghurt, hytteost og fuldkornsbrød.

Hvordan forhindrer katte i at spise skadelige fødevarer?

Det vigtigste er at sikre, at din kat ikke har let adgang til disse ting. Hvis han får sine poter på nogle, kan du prøve at lægge dem tilbage i deres originale beholder, så de ikke vil spise dem igen.
Dette fungerer godt for små børn, der ofte lægger legetøj et sted, men glemmer dem senere. Det er bare en anden grund til, at det er meget nyttigt at holde børneværelserne ryddelige.
Hvilke godbidder er bedst til min kat?
Godbidder varierer i deres næringsværdi afhængigt af hvad du fodrer dem med. Nogle mennesker bruger tørret lever som godbid, men dette anbefales ikke, fordi det er højt i fedt, hvilket gør din kat overvægtig.

Leveren indeholder A -vitamin, så giv ikke mere end 1/4 tsk om dagen. Du vil måske også overveje at give din kat friske, kødfulde knogler i stedet for tørre. Tørre knogler indeholder calcium og fosfor, mens friske knogler har protein og andre næringsstoffer.

Din kat er mere end bare et kæledyr; det er dit familiemedlem og din bedste ven. Det fortjener samme livskvalitet som dig! Sørg for at holde disse fødevarer uden for deres rækkevidde, og lad dem ikke spise ALT, de ikke burde spise!