Fordelene ved at eje et kæledyr

Fordelene ved at eje et kæledyr

Der er mange grunde til, at folk vælger at eje dyr som ledsagere. For det første giver de ubetinget kærlighed, der ofte mangler i vores travle liv.
De giver os også mulighed for følelsesmæssigt at forbinde med et andet levende væsen, der deler lignende behov og ønsker. Derudover giver det at dyrke kæledyr fysisk træning, som hjælper med at holde dig sund. Og endelig er der ingen tvivl om, at det at have en furry ven i nærheden gør livet sjovere!

De største fordele ved at eje et kæledyr

Kæledyr kan være godt for dit helbred

At eje en hund eller kat kan hjælpe med at reducere stressniveauet ved at yde social støtte og reducere ensomhed. Det har vist sig, at hunde har positive virkninger på menneskets humør og adfærd.
En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Animal Behavior viste, at når børn fik tid alene med deres yndlingsdyr, hjalp det dem med at føle sig mindre ængstelige og deprimerede.
Andre undersøgelser tyder på, at ejerskab af kæledyr reducerer blodtryk og puls, forbedrer søvnkvaliteten, øger selvværdet, øger immunsystemets funktion, sænker kolesteroltalet og endda reducerer risikofaktorer forbundet med diabetes.

Sunde vaner starter tidligt
.
Undersøgelser viser, at børn, der er opvokset uden kæledyr, har en tendens til at spise usunde kostvaner, deltage i risikabel adfærd, såsom at ryge cigaretter, drikke overdrevent alkohol og bruge stoffer til højere priser end dem, hvis forældre ejede kæledyr.
Børn, der vokser op med kæledyr, kan bedre klare stressende situationer, fordi de lærer at håndtere følelser gennem leg og interaktion med andre væsner.

Kæledyrsejere nyder også en sundere livsstil
.
Mennesker, der lever med kæledyr, plejer at passe bedre på sig selv fysisk. Ifølge forskning fra American Veterinary Medical Association er kæledyrsejere mere tilbøjelige til at få regelmæssige kontrol, besøge læger regelmæssigt, opretholde god ernæring og forblive aktiv. Kæledyrsejere rapporterer også, at de føler sig lykkeligere og oplever færre sygdomme sammenlignet med ejere, der ikke er kæledyr.

Et lykkeligt hjem er lig med en glad familie
.
Undersøgelser viser, at familier med kæledyr oplever lavere skilsmissesatser og øget ægteskabelig tilfredshed. Familier med kæledyr bruger betydeligt flere penge på mad og dyrlægeregninger end familier uden kæledyr. Disse omkostninger blegner imidlertid i forhold til de økonomiske besparelser ved reducerede lægeudgifter og tabte arbejdsdage på grund af sygdom.

De kan hjælpe dig med at få venner
.
Det kan virke indlysende, men at eje et kæledyr vil øge din sociale cirkel. Du møder nye naboer, arbejdskolleger og skolevenner samt andre dyreelskere.
Hvis du allerede føler dig isoleret fra samfundet, lyder dette måske ikke for tiltrækkende; Men når du begynder at møde andre med lignende interesser, vil du opdage, at du nyder at bruge mere tid sammen. Og lad os se det i øjnene: ingen vil bruge timer alene på at stirre på en skærm.

De giver dig noget at tale om

Hvis du leder efter samtaleemner, så led ikke længere end din firbenede bedste ven. Kæledyr er altid klar til at lytte og aldrig dømme - så hvis du vil dele historier om din dag, stille spørgsmål om, hvad dit kæledyr bedst kan lide at lave, eller bare chatte om noget under solen, løber du ikke tør for ting at sige . Plus at tale om dit kæledyr betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om kedelige samtaler som politik eller religion.

De lærer ansvar

Kæledyr kræver masser af opmærksomhed og kærlighed, hvilket lærer os vigtige livstimer. For eksempel skal vi være ansvarlige nok til at fodre vores dyr ordentligt og rydde op efter dem. Vi bør også behandle dem venligt og respektere deres grænser. Det er derfor, mange mennesker tror, ​​at det at have et kæledyr gør dig til et bedre menneske.

De giver ubetinget kærlighed
.
Hvornår var sidste gang, at nogen fortalte dig "jeg elsker dig", uden at der var tilknyttet nogen snore? Tænk igen! Dyr har et ubrydeligt bånd til mennesker og vil ubetinget elske os tilbage. Det er ligegyldigt, om du har været dårlig eller god; når du kommer hjem hver nat, ved din hund/kat præcis, hvor de hører hjemme og elsker dig uanset.

De holder dig selskab
.
Kæledyr er ikke kun der for at underholde dig, mens du ser tv eller læser en bog. Undersøgelser tyder på, at det at holde en ledsager i nærheden hjælper med at reducere stressniveauet og øge humøret. Så næste gang du føler dig nede, tag din foretrukne lodne ven og hyg dig på sofaen.

De bringer glæde ind i dit liv
.
Kæledyr tilføjer farve og latter til hvert værelse, de bor. Fra hunde, der løber gennem marker til katte, der mjaver uden for vinduer, giver intet lykke som at se dit kæledyr nyde sig selv. Når du ser, hvor sjov dit kæledyr har i spilletiden, vil du indse, at det at være glad ikke kun handler om materielle ejendele.

De beriger din sjæl
.
Dyr lever udelukkende baseret på instinkt. I modsætning til mennesker, der er stærkt afhængige af logik, ved dyr instinktivt rigtigt fra forkert, fordi de ikke har lært endnu.
Som sådan tilbyder de ren nydelse ved at spille spil, jagte bolde, hoppe over forhindringer osv. Undersøgelser viser, at børn, hvis forældre ejer kæledyr, har en tendens til at klare sig bedre i klassen.

Nu hvor du forstår de 11 vigtigste grunde til, at kæledyr gør gode ledsagere, kan du købe en i dag! Dit kæledyr kan hjælpe med at forbedre dit helbred, styrke relationer, øge dit selvværd og endda spare penge. Hvem ville ikke have det ?!