Fordele ved fiber i din hunds kost

Fordele ved fiber i din hunds kost

Vi er klar over fiberens fordele i vores kost, men ser vi nogen fordel ved fiber i hundens kost? Fiberen blev betragtet som en ingrediens til at udfylde hullerne i årets fortid, men fordelene ved fiberens næringsværdi for hunde anerkendes i dag.

Hvad er definitionen på fiber? Det er en bestanddel af kulhydrater. Fiber er ikke særlig fordøjende i din krop. Dog kan hundens kost have gavn af fiber, når den er i de rigtige mængder.
Ligesom mennesker kan store mængder fiber i kosten have negative virkninger på fordøjelsen. Derfor er det vigtigt at kontrollere din hunds kost for at sikre en passende mængde fiber, der opfylder dit kæledyrs behov. Kontakt din dyrlæge om fordelene ved fiber til dit kæledyrs kost.

Vanen med lydighed er almindelig hos kæledyr og mennesker. Desværre er kæledyr for ofte blevet overvægtige. Optagelse af fiber i din hunds kost kan hjælpe din hund med at tabe sig.
En sund vægt er afgørende for din hunds langsigtede sundhed og livskvalitet. Vi er klar over, at fiber ikke kan hjælpe med vægttab i sig selv, men det kan hjælpe. Derudover er fiber en fantastisk måde at holde din hund tilfreds og mæt på uden store mængder kalorier.

De hunde, der når deres ønskede vægtmål, kan kræve en ekstra dosis fiber i deres kost for at beholde den vægt, de ønsker.
Når du kombinerer fiber og strengt kontrolleret portionsstørrelse, vil du være i stand til at udvikle det perfekte hundefoder, der er nærende og sjovt for din hund.

Ligesom mennesker kan forstoppelse forekomme hos hunde. Derfor bør den mad, din hund spiser, være rig på fibre for at forhindre, at denne medicinske tilstand opstår. Når din hund bliver ældre, skal den mad, de spiser, desuden indeholde større mængder fiber.
Seniorhunde har en tendens til at lide af problemer relateret til forstoppelse oftere end deres yngre kolleger. På grund af dette er der en større mængde fiber i seniorhundens kost.

Hvad kan fiber gøre for at flytte tingene videre? Fiber er en vandabsorber; da vand absorberes i fiberen, får tarmens indhold større volumen. Dette er årsagen til bevægelsen i tarmkanalen. Som et resultat bliver den tid, det tager at passere gennem tarmen, mere regelmæssig og normal.

Den rette mængde fiber i din hunds kost hjælper med at opretholde konsistensen af ​​afføring. Du ved, om din hund får den rigtige mængde fiber, når han regelmæssigt lindrer. På den anden side vil en stor mængde fiber i din hunds kost forårsage beskidt og løs afføring.

Visse undersøgelser tyder på, at en stigning i fiberindtag kan hjælpe i behandlingen af ​​diabetes mellitus. Fiber hjælper med at styre blodsukkerniveauet ved at bremse optagelsen af ​​sukker i tarmen.

Bemærk, at for meget fiber kan have en negativ indvirkning på din hunds helbred. Derfor er det vigtigt at købe premium hundefoder fra velrenommerede virksomheder for at sikre en afbalanceret kost til dit kæledyr.
Hold øje med kilderne til fiber, der er i din hunds kost. Roemasse, sojabønneskaller, risklid, æble og tomatpresser sammen med jordnøddeskaller. Havre og ris er forekomster af ikke-fordøjelige fibre.

Fiber er gavnligt for din hunds kost, når den bruges i moderate mængder. Tal med din dyrlæge om den rigtige mængde fiber, du kan give din hund.