En enkel guide til fodring af din kat

En enkel guide til fodring af din kat

Dette er en simpel vejledning til fodring af din kat. Denne artikel har til formål at hjælpe med at øge bevidstheden om den bedste kostplan for katte i dag!

Hvad du skal vide om fodring af din kat

Katte har brug for en varieret kost for at forblive sunde ved hjælp af deres unikke ernæringsbehov. De kræver forskellige typer mad end hunde gør, fordi de har mere specifikke kostbehov. Hvis du leder efter at få et nyt kæledyr, kan katte være et glimrende valg som kæledyr. Men hvis du allerede ejer en, er der nogle ting, du bør vide, før du beslutter dig for at få dem en anden gang.

Det første skridt i retning af at passe din kat ordentligt er at vide, hvor meget ernæring han har brug for. Katte spiser anderledes end andre dyr på grund af deres størrelse og form. Deres fordøjelsessystem fungerer også anderledes.

Du vil opdage, at de fleste kommercielle mærker til kattefoder indeholder ingredienser designet specielt til katte. Disse omfatter proteinkilder af høj kvalitet, såsom kødbiprodukter, fiskemel, fjerkræfedt, æg, mælkeprodukter, sojabønneolie, hvedegluten, majsgluten og vegetabilske olier.

Mange sorter er tilgængelige, herunder tør kibble, dåse våd kost, rå kost og endda specielle formler lavet kun til killinger. Nogle mennesker foretrækker at fodre deres katte hjemmelavede måltider i stedet for at købe kommercielt tilberedte. Selvom dette i første omgang kan virke som en god idé, er det ikke altid praktisk. Hjemmelavede opskrifter har en tendens til at tage længere tid at tilberede end købte muligheder.
Derudover mangler de ofte visse næringsstoffer, der kun findes i kommercielle fødevarer. For eksempel er hjemmelavet kost normalt ikke beriget med C -vitamin; som følge heraf skal disse diæter suppleres med ekstra vitaminer og mineraler.

Det næste vigtige aspekt ved fodring af din kat er at vælge det rigtige mærke. Når du handler kattemad, skal du huske på, at hver type har sine fordele og ulemper.
Tørkål anses generelt for at være lettere at fordøje end konserves. På bagsiden kan de forårsage forstoppelsesproblemer. Vådfoder anbefales typisk til ældre katte, der ikke let kan tygge tørfoder.
Selvom de giver en bedre fordøjelse, kan de føre til urinvejsinfektioner. Råfoder er bedst egnet til helt unge killinger. De tilbyder overlegen næringsoptagelse, men er udfordrende at vedligeholde.

Kommercielle diæter findes i forskellige størrelser, så du kan vælge, hvilken mulighed der passer bedst til din livsstil. Dåser i mindre størrelse giver dig mulighed for at fodre flere små portioner i løbet af dagen. Større dåser holder nok mad i flere dage. Mange ejere vælger større dåser, da de sparer penge over mindre versioner.

Når du vælger et bestemt mærke kattefoder, skal du være opmærksom på etiketten. Se efter oplysninger om produktets kilde, mængden af ​​tilsatte konserveringsmidler, kunstige farver, smagsstoffer, sødestoffer og salt.

Kontroller også ingredienslisten omhyggeligt. Sørg for, at der ikke er animalsk fedt eller kød inkluderet. Undgå dem, der indeholder kyllinge bi-produkt måltider, gelatine, hydrolyserede proteiner og alt andet, der har korn.


Når du køber kattegodbidder, skal du undgå ting, der indeholder kemikalier eller fyldstoffer. I stedet skal du holde dig til naturlige alternativer som frugt, grøntsager, nødder, frø og korn.
Vær forsigtig med at give dine feline bordrester. Hvis de efterlades uden opsyn, kan nogle ende i hans kattebakke. Giv ham heller ikke pizza rester eller hamburgerboller. Han kunne kvæle dem, hvis han sluger dem hele. Hold øje med dit kæledyr under måltiderne. Se nøje for at se, om han spiser alt, der tilbydes ham.
Hvis han ikke er færdig med sin portion, skal du fjerne resten og sætte den tilbage i køleskabet indtil senere. Lad aldrig mad sidde der, hvor kæledyr kan komme til den. Opbevar ubrugt mad i lufttætte beholdere. Når den er åbnet, skal den køles inden for to timer.

Hvor ofte skal du fodre din kat?

Katte er obligatoriske kødædere, hvilket betyder at de skal spise kød for at overleve. Det betyder, at katte har brug for en kost med et højt proteinindhold og lavt indhold af kulhydrater. En kats fordøjelsessystem kan kun behandle bestemte madtyper ad gangen; derfor skal den fodres flere gange om dagen. Katte bør også have adgang til ferskvand hele dagen.

Nogle eksperter anbefaler at få deres skåle fyldt to gange dagligt med rent drikkevand. Andre foreslår dog, at man venter til efter middagen, inden retten serveres. Derudover foretrækker mange mennesker at lade deres katte drikke direkte fra hanen frem for at levere vand på flaske.

Hvordan ved du, om du overfodrer?

Du vil muligvis bemærke ændringer i dit kæledyrs adfærd, når de begynder at tage på for hurtigt. De bliver træg, mister interessen for spilletid, holder op med at pleje sig selv, begynder at gemme sig og endda nægter at spise. Det er alle tegn på, at noget ikke er rigtigt.
Det letteste er at veje din kat hver uge. Det er ligegyldigt hvilken dag du måler dem - sørg for at du ikke går glip af nogen dage!

Vi håber, at denne vejledning har været nyttig! Hvis du har spørgsmål, bedes du kontakte os eller kontakte din dyrlæge. Husk, at den bedste måde at holde din kat sund på er at fodre dem med en kost, de kan fordøje og nyde, samt give masser af frisk vand til hydrering. Når du køber dyrefoder, skal du kontrollere etiketterne omhyggeligt - det er vigtigt ikke kun, hvilken slags mad du fodrer, men også hvor meget protein det indeholder.