Alt om katteadfærd

Alt om katteadfærd

Du undrer dig sikkert over, hvad titlen på dette blogindlæg handler om. Nå, katte er mærkelige væsner, og de gør nogle underlige ting, der kan være svære at forstå. Du har måske aldrig kendt disse fakta om katte før! Læs mere for katteadfærd ...

Hvorfor strækker katte sig?

En kat strækker sig, når han ser dig komme hjem fra arbejde eller skole og vil hilse på dig med et stort kram. Det er også almindeligt, at din kat strækker sig ud foran døren, så hun kan se, hvem det er, inden hun åbner armene. Hvis du nogensinde har set denne adfærd, ved du hvor sød den er! Katte er meget kærlige dyr, og de elsker at være omkring deres mennesker.

Hvad sker der, når en kat strækker sig?

En kat, der strækker sig fladt på gulvet, har nok haft fri nok fra at være aktiv. Han vil nu gerne have noget motion, inden han går på arbejde igen. Hvis han beslutter at spille, vælger han et område væk fra potentielle farer. Dette kan omfatte at bestemme et sted højt over jorden eller endda under en seng, hvis der ikke er risiko for, at han kommer til skade.
Det er værd at bemærke her, at mens katte nyder at spille, foretrækker de spil, der involverer jagt frem for brydning. De er mere tilbøjelige til at jagte noget som en legetøjsmus end at kæmpe med en. Så hvis du har en kat, der kan lide at hente, kan du prøve at sikre, at hans legetøj ikke er for stort. Du vil måske opleve, at han foretrækker mindre genstande som bolde i stedet.

Hvor lang tid skal jeg vente efter at have fodret min kat, før jeg lader dem komme ud igen?

Det afhænger af, hvilken slags kat du ejer. Nogle racer har brug for længere perioder mellem måltiderne end andre. For eksempel spiser siamesiske katte hver anden time, mens Ragdolls kun kræver tre timer mellem fodring.

Hvis du ikke er sikker på, om din kat skal gå udendørs med det samme, skal du stille dig selv disse spørgsmål: Er din kat sulten? Ser din kat træt ud? Handler de sløvt? Virker de stressede? Disse tegn indikerer, at din kat kan have fordel af at have en pause først.

Hvornår skal jeg slippe min kat ud?

Hvis du synes, at din kat ser udmattet ud, skal du være opmærksom på dens adfærd. Din kat kan begynde at gabe overdrevent, gnide sig mod møbler, gå rundt i huset eller bare se keder sig ud. Al denne adfærd betyder, at dit kæledyr føler sig utilpas.
Mange kæledyr bliver syge, fordi de føler sig utilpas på grund af stress forårsaget af at bo indendørs. Når din kat begynder at vise symptomer på sygdom, er det bedst at holde dem inde, indtil de kommer sig.

Er det sikkert at lade min kat være alene om natten?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvor du bor. Der er masser af steder i hele Europa, der tillader hunde, men ikke katte. Men de fleste byer og byer tilbyder begge muligheder. Udover at lade katte komme ind i hjemmet, giver mange lokale myndigheder også råd om, hvordan du holder din katteven glad i løbet af dagen.

Ud over dette er der flere ting, du kan gøre for at sikre, at din kat forbliver sund hele natten.
Sørg for det første for, at din kat altid har adgang til ferskvand. For det andet, giv dem regelmæssige muligheder for at socialisere med andre medlemmer af husstanden. Endelig skal du sørge for, at de har masser af interessant legetøj til rådighed til at beskæftige sig med.

Skal jeg sætte min kat på slankekur?

Dette er ikke nødvendigt, medmindre din kat lider af fedme-relaterede sundhedsproblemer. Fedme er defineret som overdreven fedtophobning i kroppen. Katte, der lider af overvægt, udvikler ofte diabetes mellitus, hjertesygdomme, gigt, nyresvigt, leverskader, hudinfektioner, urinvejsforstyrrelser, luftvejssygdomme, tandproblemer, øjenproblemer og kræft.

Fedme hos katte er normalt forbundet med deres livsstil. Mange ejere ved ikke, hvor meget energi deres lodne venner bruger hver dag. Derfor ender de med at give deres dyr usunde fødevarer og godbidder. Desværre fører dette til øget kalorieindtag og efterfølgende vægtforøgelse.

Hvad hvis min kat bliver syg?

Din kat kan blive meget syg, hvis den udsættes for et infektiøst middel, såsom bakterier, vira, parasitter, svampe eller endda lopper. Heldigvis er der måder at forhindre din kat i at blive smittet. Du finder flere oplysninger herunder.

Kan jeg stoppe min kat fra at slikke hans poter?

Ja! At slikke sine poter er normalt for katte. De slikker deres fødder for at fjerne døde celler og snavspartikler. Men nogle mennesker mener, at katte ikke må have lov til at slikke poterne.
Selvom dette er sandt, gælder det ikke nødvendigvis for indendørs katte. Udendørs katte skal rengøre deres poter regelmæssigt, så de forbliver fri for infektion.

Men hvis din kat slikker poterne for ofte, bør du prøve at stoppe dem. Læg noget som et stykke papir under deres pote, før du lader dem gå væk. Alternativt kan du dække deres poter med bandager. Hvis ingen af ​​mulighederne virker, skal du muligvis søge professionel hjælp.

Hvordan kan jeg beskytte min kat mod loppebid?

Lopper er små insekter, der fodrer med blod. Disse skadedyr forårsager irritation og ubehag for mennesker og husdyr. Lopper trives i varme miljøer, hvilket gør dem særligt problematiske for udendørs katte.
For at undgå at blive bidt af lopper, skal du først identificere, om din kat lider af en angreb. Når det er identificeret, kan du behandle dit dyr i overensstemmelse hermed.

Hvis din kat ser ud til at være påvirket af lopper, skal du starte med at behandle området omkring ørerne. Brug en opløsning indeholdende 10% permethrin. Sørg for, at du følger instruktionerne fra din dyrlæge omhyggeligt.

Især aldrig sprøjte direkte på dit kæledyrs hoved. I stedet skal du kun lægge produktet på de områder, der omgiver deres ører. Gentag disse trin hver anden uge, indtil problemet forsvinder.

Du vil måske bemærke, at din kat har udviklet små røde knopper nær øjnene. Denne tilstand er kendt som mange kvaler. Din kat har brug for behandling med det samme, fordi ubehandlede tilfælde kan føre til blindhed. For at få de bedste resultater skal du kontakte din lokale veterinærklinik.

Er der andet jeg kan gøre ved lopper?

Der er flere andre ting, du kan gøre for at beskytte din kat mod lopper:
Sørg for, at dit hjem er godt vedligeholdt. Rengør tæpper, møbler, gardiner, tæpper osv. Regelmæssigt.
Vask sengetøj mindst en gang om ugen.
Støvsug gulve dagligt.
Tjek jævnligt dine kæledyrs pels.
Se nøje efter tegn på kløe og ridser. Hvis du opdager nogen, skal du straks handle.

Er flåter farlige for katte?

Flåtbårne sygdomme udgør en alvorlig sundhedsrisiko for både hunde og katte. De fleste krydsrelaterede sygdomme påvirker dog hunde frem for katte.
Katte har en tendens til at have færre symptomer efter at have pådraget sig borrelia.

Ikke desto mindre kræver de stadig lægehjælp. Symptomer omfatter sløvhed, tab af appetit, feber, opkastning, diarré og hævede lymfeknuder.
For at reducere sandsynligheden for, at din kat bliver syg, skal du altid bære beskyttelsesbeklædning, når du er udendørs. Brug lange ærmer, bukser, støvler, hatte, handsker og solbriller. Se også efter steder, hvor flåter lever.

Hvad forårsager øreinfektioner hos katte?

Øreinfektioner opstår, når bakterier kommer ind i mellemøret via det eustakiske rør. Øreinfektioner udvikler sig normalt på grund af en ophobning af voks i øregangen. Som sådan hjælper rengøring af din kats ører regelmæssigt med at forhindre fremtidige problemer.

Derudover bør du opfordre din katteven til at drikke masser af vand. Katte, der lider af dehydrering, oplever ofte smerter og hævelse i poterne. Du bør også give din kat adgang til rene kasser. Endelig, hvis det er muligt, så prøv at begrænse din kats eksponering for allergener som støvmidefald.

Hvad forårsager øjeudledning hos katte?

Øjenudflåd opstår, når slim ophobes inde i øjenlågene. Der er mange forskellige grunde til, at din kat kan producere overskydende tårer. Nogle almindelige udløsere omfatter allergi, infektion, skade, stress og dårlig ernæring.
Det første skridt i retning af at løse dit kats øjenproblem er at afgøre, om han lider af et. Til at begynde med skal du forsigtigt undersøge hans øjne. Er der tegn på irritation? Virker han utilpas? Udvider hans elever sig normalt? Disse spørgsmål vil give dig en ide om, hvilken type problem din kat står overfor.

Kontakt derefter din dyrlæge. De vil udføre forskellige tests, herunder blodprøver og urinalyse. Hvis disse procedurer ikke afslører abnormiteter, kan din dyrlæge anbefale at behandle din kat med dråber indeholdende antibiotika.

Hvad er det bedste foder til katte?

Det er vigtigt at fodre dit kæledyr med en sund kost. Men hvilke madvarer er ideelle til katte? Her er tre populære muligheder: tør kibble, dåse våd mad og råt kød.
Tørkager tilbyder bekvemmelighed, men mangler næringsværdi. Dåse vådfoder giver et højt indhold af protein og fedt. Råt kødkost indeholder flere næringsstoffer end begge muligheder. De er især gavnlige, fordi de tillader din kat at forbruge naturlige byttedyr.

Ok, så nu ved du alt om katte. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at tale mere om katteadfærd med vores eksperter, tøv ikke med at kontakte os. Vi vil meget gerne høre fra dig!